Mislila je da joj je u ured provalio lopov, a onda je ugledala ovog "uljeza"

Screenshot: Twitter

Bree Blakeman iz Australije doživjela je pravi šok jednog jutra kada je kročila u svoj ured, koji je izgledao kao da je u njemu eksplodirala bomba.

Papiri su bili razbacani svuda po podu, knjige srušene s polica, ali je, ipak, najčudnija bila rupa u stropu. Bila je sigurna da joj je netko provalio u ured.

"Tek kada sam otišla na drugu stranu prostorije provjeriti kompjuter, primijetila sam to plišano lice kako pilji u mene, sjedeći iza kompjutera", objašnjava Bree koja radi na Australskom narodnom sveučilištu u Canberri (UNILAD).

Tada je primijetila i ostatke izmeta i urina posvuda. Krivac je bio četkastorepi penjaš, tobolčar koji naseljava drveće Australije i aktivan je noću.

Životinjica je bila uplašena i povučena

Bree vjeruje da je zalutao u ured, pa se pokušao popeti uz policu s knjigama, ali nije imao dovoljno snage doseći rupu na stropu.

Sažalila se nad nestašnim vragolanom, pa mu je dala vode i komad mrkve da vrati snagu. Zatim je nazvala službu za životinje.

Na tobolčarevu nesreću, prvobitni plan spašavanja se izjalovio jer je Canberru pogodila jaka oluja s tučom, pa je služba došla tek dva dana kasnije, a za to vrijeme je četkastorepi penjaš bio hranjen povrćem.

Ipak, na kraju se sam izbavio iz ureda jer je uspio vratiti snagu, zahvaljujući hrani i vodi, i izaći kroz rupu na stropu.

Bree je podijelila priču na svom Twitteru i istaknula da se ne brine za napravljeni nered, već za dobrobit četkastorepog penjaša. Potaknula je svoje pratitelje donirati sredstva organizacijama koje se bave spašavanjem životinja.

"Drago mi je da je ovo priča sa sretnim završetkom, ali puno je malih penjaša kojima je zaista potrebna pomoć", kaže Bree.

 

Pročitajte više