Na proputovanju je spasio psa od sigurne smrti i pronašao mu dom

123rf.com

SMOKEY i njegov vlasnik često znaju ići na izlete, a ovaj put su se odlučili za malo dulji izlet te da će u svakom gradu posjetiti lokalno sklonište za napuštene životinje i time promicati udomljavanje pasa i mačaka.

Posjetio je sklonište u Memphisu i na samom izlasku načuo kako djelatnici pričaju za jednog psa da će danas biti uspavan jer ga nitko ne želi. Mosey je pas koji se obožava maziti, odmah mu je dao pusu i čitavo vrijeme se trljao o njega kao da mu želi reći - ne ostavljaj me.

Mosey je bio jako mršav i izgledao je bolesno, ali je imao smiješak na licu i nikako mu nije bilo jasno zašto bi se taj veseli pas trebao uspavati. Iako mu se Mosey jako dopao, on je bio na proputovanju sa svojim psom Smokeyem i otišao je iz skloništa.

No pas mu nije izlazio iz glave i tražio je načine kako da mu pomogne, da ga ne uspavaju. Odlučio je vratiti se i upoznati svog psa sa Moseyem. Nije znao kako će to upoznavanje proći, ali se nadao da će sve biti u redu.

Psi su se odmah dobro složili i svi zajedno su nastavili s putovanjem. Zajedno su prošli sedam gradova. Mosey je bio oduševljen svakim gradom jer tko god da ga je upoznao, odmah ga je htio maziti i grliti, a njemu je pažnja godila.

U samo dva tjedna Mosey se potpuno oslobodio, krzno mu se proljepšalo i postao je divan pas. No on je u ovoj obitelji samo privremeno i njegov spasitelj se trudi pronaći mu obitelj koja će ga voljeti i paziti onako kako zaslužuje.

U samo dva mjeseca ovaj čovjek je spasio psa od sigurne smrti i pronašao mu idealnu obitelj. Iako je rastanak bio težak, ovaj čovjek je shvatio koliko je pomogao Moseyu i odlučio je nastaviti spašavati pse tako da im postane privremeni udomitelj i potrudi se pronaći im najbolju obitelj. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više