Nevjerojatna transformacija debelih mačaka: Neke su smršavjele i do pet kila

Foto: Reddit

NEKE mačke vlasnici su pronašli na ulici prilično debele, a neke su se udebljale jer ih je vlasnik previše hranio. U oba slučaja bilo je jasno da je takvim mačkama potrebna što hitnija dijeta kako bi se očuvalo njihovo zdravlje.

Rehomed this little big buddy a little over a year ago.. meet Big Tony. from r/dechonkers

"Pretilost je vrlo opasna za mačke. Mačja gojaznost je više od 'prokletstva', to je biološka tempirana bomba. Pretilost kod mačaka ozbiljna je bolest s mnogim posljedicama poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka, bolesti bubrega i raka. Najgori dio mačje gojaznosti je taj što smanjuje njihov životni vijek i dramatično smanjuje njihovu kvalitetu života. Mačke s pretilošću očajnički trebaju našu pomoć", rekao je dr. Ward za Bored Pandu.

The only transformation pic I will allow from r/pics

Neke mačke uspješno su skinule kilograme uz pomoć vlasnika, a neke su smršavjele čak i do pet kilograma. Ljudi su na društvenim mrežama počeli dijeliti fotografije transformacija svojih mačaka, a neke od njih zaista su nevjerojatne.

Before - Fat, dirty, breathing problems, and unable to clean herself. Now - Blessed and highly favored. from r/dechonkers
Tommy Boy has been successfully dechonked from r/dechonkers
She’s proud of the post-diet bod. from r/cats
Adopted this cute and (very) overweight kitty a few years ago, put him on a diet and now he's less than half the weight of when I first got him! from r/aww
From heckin hefty chonk to small chunk. Proud of her chonkin progress from r/Chonkers

Pročitajte više