OSIJEK Trovanje životinja se nastavlja i dalje

Screenshot: Facebook

UDRUGA za zaštitu divljih životinja AWAP je dobila dojavu iz Osijeka o vidri koja je bila u užasno lošem stanju te je i ubrzo umrla. Vidra je otrovana, a pretpostavka je da se otrov nalazi u vodi jer su ljudi pronašli i otrovane ribe.

Iz AWAP-a kažu da je otrov u vodu mogao doći nakon kiše, slivnim vodama s ulica grada na kojima je bio posut. Ovim putem vas pozivamo da obratite pažnju i budite na oprezu kada šećete s ljubimcima pokraj bilo kakve vode.

Nedavno smo pisali o mnogobrojnim trovanjima koja se dešavaju u većim gradovima kao što su Zagreb, Pula, Rijeka, Korčula, Vinkovci, Trogir, Dugi Rat, a najviše Osijek. Osječke ambulante su prepune otrovanih životinja, a sada se taj otrov proširio i na vodu.

Ako primijetite ikakve sumnjive supstance poput bijelog ili ružičastog praha ili bilo kakve hrane čudne boje, odmah obavijestite policiju. Ako primijetite bilo koje od simptoma kod svojeg ljubimca ne oklijevajte i odmah se opustite veterinaru kako biste došli na vrijeme.

Najčešći simptomi su grčevi, drhtavica, kočenje mišića, gubitak svijesti, povraćanje, proljev i bolovi.

U Osijeku je jučer održan i prosvjed te se nekoliko stotina građana okupilo na Trgu Ante Starčevića kako bi se pobunili zbog neučinkovitosti nadležnih službi oko trovanja životinja. Bijeli prah koji se i dalje pojavljuje na ulicama policija je poslala na analizu te se čekaju nalazi.

Trenutni problem je što se taj isti otrov otapa, ulazi u tlo i podzemne vode te time ugrožava i druge životinje. Nadamo se da će nalazi biti brzo gotovi i da ćemo konačno doznati o čemu se točno radi i tko je krivac.

Do tada, ako naiđete na životinju za koju sumnjate da je otrovana, izbjegavajte kontakt s njom te nazovite nadležnu službu da je zbrine, a vi prilikom dolaska kući odmah operite ruke i obrišite noge. Pazite na svoje ljubimce i pazite na sebe!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više