Ovaj mops neobičnim detaljem daje do znanja da je zadovoljan doručkom

Foto: Unsplash

UTOČIŠTE Bubblebecca Pugs rastopilo je tisuće nakon što je na TikToku podijeljena snimka njihove mopsice Stelle koja usmjerava uši unazad dok uživa u doručku. Rebecca Drake, upraviteljica utočišta, rekla je za Newsweek da Stella svoje jedinstvene pokrete ušima radi svaki dan nakon doručka.

@bubblebeccapugs 👂🏼STELLA BREAKFAST EARS👂🏼 Stella always points her ears back after she has eaten breakfast! ##bubblebeccapugs #bubblebecca #rescuedogsoftiktok #pugs #ears #pug #funny #clownpug ♬ original sound - Bubblebecca Pugs

Mops je pasmina koja je na glasu kao zahtjeva za održavanje. U estetske svrhe pasmina je često neetički uzgajana, što je rezultiralo time da su mopsovi osjetljiviji na genetska zdravstvena stanja nego druge pasmine pasa.

Prema Američkom kinološkom klubu, zbog svog ravnog lica, mops može imati poteškoća s disanjem, osobito tijekom ekstremnih vremenskih uvjeta. Rad objavljen u Canine Medicine and Genetics 2022. otkrio je da je sindrom brahicefalne opstrukcije dišnih putova (BOAS) poremećaj s najvećim rizikom kod mopsa. Nalazi su pokazali da je kod ove pasmine gotovo 54 puta veća vjerojatnost da će patiti od tog stanja nego kod drugih pasa.

Pročitajte više