Ovih šest položaja u kojima vaš psić spava otkrivaju zanimljive stvari o vašem ljubimcu

Foto: Imgur

SVAKI vlasnik psa zna da njihov ljubimac ima vrlo složenu osobnost i izraze. Od mahanja repićem to cviljenja, sve ima svoje značenje. Postoje neke značajke koje možemo istraživati kako bismo saznali više o osobnosti i navikama našeg psa. Položaj u kojem vaš ljubimac spava je jedna od njih. Vrlo je zanimljivo da psi koji žive vani i oni koji većinu vremena provode u zatvorenom zauzimaju sasvim različite položaje dok spavaju. Položaji su za svakog psa različiti.

1. Na strani

Ovaj položaj vole mnogi psi jer je miran i pruža odmor. Ako vaš pas ovako spava, to znači da se osjeća vrlo ugodno u svom okruženju te je siguran u sebe i nije prezahtjevan. Osjeća se odlično u vašem društvu i neizmjerno vam vjeruje. Ovi su psi također i vrlo odani.

2. Smotan kao lisica

Ovo je vjerojatno najčešci položaj. Šape su udobno skrivene ispod njihovog tijela, a rep je omotan oko tijela sve do lica. Na ovaj način pas održava svoju tjelesnu temperaturu i štiti svoje udove, lice, grlo i sve vitalne organe. Psi koji spavaju u ovom položaju su nježni, opušteni i raspoloženi.

3. Kao Superman

Mnogi psi vole spavati na trbuhu, a najslađi među njima su "Supermani". S ispruženim nogama i glavom koja leži na tlu izgledaju kao da lete kroz zrak. Ovaj položaj psima olakšava ustajanje i kretanje kada ih zovete ili kada se probude. Psi koji vole ovaj položaj su vrlo živahni i motivirani.

4. Luckaste nogice

Iako ovaj položaj izgleda pomalo čudno, to nije nikakav razlog za brigu. To samo znači da su vrlo sigurni u sebe i samopouzdani te se dobro osjećaju u svom domu. Spavanje na leđima je jedan od položaja u kojem su najranjiviji i to mnogo govori o povjerenju prema vama. Ovi su psi obično vrlo opušteni i neovisni.

5. Savijenog trbuha

Psi koji spavaju u ovom položaju nisu toliko opušteni, jer su im mišici još uvijek prenapeti i ne dopuštaju im prelazak u REM fazu sna. No, ne brinite - to ne znači da vaš pas nije opušten. Obično se radi o vrlo energičnom psu, raspoloženom za avanture i zabavu u svako doba! Ovakvi psi su vrlo često plahi, nježni i pomalo sramežljivi.

6. Onesviješten

Mnogi psi koji spavaju na zatvorenom zauzmu ovakav položaj. Pas koji leži na ledima se želi što brže odladiti. Psi koji su trošili mnogo energije tijekom dana pregriju se te preferiraju spavati u ovom položaju. Sretni i opušteni psi vrlo često podignu noge u zrak dok spavaju. Ovi psi su vrlo sigurni u sebe i prilagodljivi.

Pročitajte više