Ovo je šest najčešćih razloga zbog kojih psi plaču

Screenshot: YouTube

POSTOJI nekoliko razloga zašto psi plaču, a šest je glavnih. Možda imate štene i mislite da plače zato što je beba i to podrazumijevate pod normalnim ponašanjem za tu dob, a možda imate odraslog psa i čini vam se da plače bez razloga. Ipak, realnost je u većini slučajeva ponešto drugačija. Psi nam svojim cviljenjem uvijek žele nešto poručiti, a evo i što:

Ne osjećaju se ugodno

Ponekad psi mogu emotivno reagirati ako se u nekoj situaciji ne osjećaju ugodno ili im nešto ne odgovara. To, primjerice, može biti buka ili društvo neke osobe koja im se ne sviđa.

Boli ih

Kada pas plače, prvo što biste trebali je zapitati se je li se možda ozlijedio ili je bolestan. Ako posumnjate na takvo što, odmah odite k veterinaru kako bi mu se što prije pružila potrebna pomoć.

Usamljeni su

Psi su društvena bića i ne vole kad ih se ostavi same, pogotovo ako se radi o duljem periodu. I razdvajanje od vlasnika im može jako teško pasti.

Strah ih je

Ako se pas nečeg boji, velika je šansa da će emotivno reagirati u situacijama kada se susretne s izvorom svog straha.

Treba im nešto

Ponekad psi plakanjem žele privući vašu pažnju, a to obično bude kada im nešto treba. Uglavnom je u tim slučajevima riječ o tome da su gladni ili žedni i da žele da im date hranu i vodu. Također, možda jednostavno žele da obratite pažnju na njih i zato uvijek izdvojite vremena za svog psa.

Plaču od sreće

Baš kao i ljudi, i psi često zaplaču od sreće kad ih netko ili nešto razveseli. Oni ne mogu obuzdati svoje uzbuđenje kada ugledaju svoje vlasnike nakon što su dulje izbivali iz doma ili kada se susretnu sa svojim štencima.

 

Pročitajte više