Pas se naljutio na vlasnicu jer ga je vodila zubaru, ne želi je ni pogledati

Screenshot: YouTube

PSI sa svojim zubima, koji nerijetko ostanu zdravi cijeli život, mogu dočekati stare dane, dok kod ljudi to najčešće nije slučaj. Mi često idemo zubaru zbog karijesa, rupica i općenito loših zubi i desni. Budući da smo mi mnogo skloniji unositi velike količine šećera kojima hranimo naše streptokoke, ta se bakterija u psećoj usnoj šupljini ne razvija u onoj mjeri u kojoj se razvija kod ljudi. No u posljednje vrijeme redoviti pregled zubiju kod pasa i mačaka je normalan.

Veterinarska stomatologija je napredovala toliko da postoje implanti za pse i mace. Veterinari kažu kako je redovan pregled zubi kod pasa i više nego poželjan, a ako su u pitanju promjene u usnoj šupljini, žute naslage na zubima, promjene u prehrambenim naslagama ili neke druge bolesti i naznake bolesti usne šupljine - pregled je neizbježan.

Pas iz videa morao je na kontrolu, a čini se da zubara podnosi kao većina djece i ljudi. Zbog toga je bio ljut na svoju vlasnicu toliko da ju nije htio ni pogledati. Nama je to bilo jako smiješno, baš kao i njegovoj vlasnici, no sigurni smo da njemu nimalo nije. 

Pročitajte više