Pronašli su psića u kartonskoj kutiji i on konačno uči što to znači biti nečiji ljubimac

Foto: Facebook

KADA je jedan čovjek uočio kartonsku kutiju nasred susjedstva, nije samo mogao proći pored nje. Otvorio ju je, a njezin ga je sadržaj zgrozio. Unutra se krio maleni psić prepun rana.

Njegova je glava otekla, a jedno mu je oko bilo potpuno zatvoreno. Čovjek je nazvao policiju, a oni su pozvali Detroit Pit Crew Dog Rescue (DPC), organizaciju koja se bavi zbrinjavanjem napuštenih i zlostavljanih pasa.

Ustanovili su kako je psić Courage bio zlostavljan i kako su sve te ozljede došle od ljudske ruke. Volonteri kažu kako je psić izgledao poput Frankensteina. 

Imao je brojne ozljede, njegova je vilica bila slomljena, kost ispod oka potpuno smrskana, a glava nije bila samo otečena, već opasno inficirana. Par koji ga je usvojio za njegovu je priču čuo preko DPC Facebook stranice.

Kada su vidjeli jadnog i izmučenog psića, znali su da ga moraju usvojiti. Unatoč tome što su imali još dva psa doma, sjeli su u auto i otišli po svog novog člana obitelji. Izjavili su kako se psić odmah prilagodio na novo okruženje i nove uvjete.

Nisu mogli vjerovati da je netko tko je prošao tolike batine i dalje odličan s ljudima. Ne boji se nikoga i ničeg. On je najveseliji psić na svijetu i zahvalan je za sve što ima.

Kažu kako im je zabavnije od svega bilo gledati kako se uči na neke stvari koje su potpuno normalne. Courage nije znao za što služe igračke, no vrlo brzo otkrio je "tajni svijet" zabave i ljubavi.

Nakon nekoliko mjeseci, došlo je do nekih komplikacija i Courage je ostao bez noge. No, ni nakon amputacije on nije skidao osmijeh s lica. 

Pročitajte više