Sjećate se teško bolesne kujice Ave? Oporavila se i traži novi dom

Anubis klub/Udruga Rocco

AVA je kujica o kojoj smo pisali prije nekoliko dana. Pronađena je u podrumu urušene kuće u očajnom stanju. Tijelo joj je bilo prekriveno crvima koji su izlazili i iz njenih očiju i ušiju, bila je dehidrirana i na rubu života.

Kujica Ava pronađena je pokraj Vukovara puna crvi i sa slomljenom čeljusti. Traži dom

Volonteri udruge Rocco su je odmah odveli u veterinarsku ambulantu Anubis Klub, gdje se još uvijek nalazi i liječi. Njena veterinarka Vesna Marošinac nam je rekla više o njenom stanju.

Prvo što su napravili je bilo saniranje rana, kupanje i rješavanje crva. Avi je izvađena krv te je pronađen i parazit koji uzrokuje piroplazmu, a prenose ga krpelji.

Ava je kujica pronađena puna crvi i rana u podrumu. Oporavlja se i treba vašu pomoć

Osim što je sirota kujica pothranjena, dehidrirana, pretpostavlja se da je i pretučena. Naime, tijekom pregleda su ustanovili da ima slomljenu čeljust.

Ava je operirana i odlično se oporavlja. Više nije na stacionaru i dobila je priliku za privremeni smještaj. Njene tužne oči sada su vesele i sretne i jedino što joj nedostaje je njezina nova obitelj koja će je zauvijek voljeti.

Pomozimo joj da bude sretna, podijelite njenu priču. Sve informacije možete dobiti na Facebook stranici Udruge Rocco ili Veterinarske ambulante Anubis Klub. Ava je borac i zaslužuje biti sretna.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više