Što odabir imena za kućnog ljubimca otkriva o vama

Foto: Pexels

BELLA, Pahuljica, Jackie… Mogućnosti odabira kad je ime za kućnog ljubimca u pitanju su šarolike. Odabir pravog imena može biti izazovan zadatak, a vjerovali ili ne, otkriva i puno toga o vama. Kako biste se zabavili, Bright Side je popisao što se može zaključiti o osobi na temelju imena koje je odabrala za svog ljubimca. 

Hrana

Primjeri: Ginger, Cherry, Candy, Honey

Ako svom ljubimcu date ime po nekoj hrani, definitivno u njoj uživate. Svog ljubimca volite koliko i svoje omiljeno jelo. Hrana izaziva pozitivne emocije kod ljudi pa vjerojatno želite da vaš ljubimac probudi iste osjećaje u drugima. Nikamo ne žurite i volite uživati u svakom trenutku života, posebno u malim stvarima. Također ste društveno biće i imate sjajan smisao za humor.

Ljudsko ime

Primjeri: Max, Lucy, Daisy, Bobby

Ako ljubimcu date ljudsko ime, iznimno ga poštujete i tretirate kao ljudsko biće. Na ljubimca gledate kao na dijete ili braću. S ljubimcem razgovarate i otkrivate mu svoje osjećaje. Osoba ste koja se prema svakom ljudskom biću odnosi s poštovanjem. Osjetljivi ste, a drugi cijene vašu iskrenost i pozitivnost.

Povijesno ili mitološko ime

Primjeri: Thor, Napoleon, Frida

Ako vaš ljubimac ima povijesno ili mitološko ime, ili ste ljubitelj knjiga ili štreber. Oprezni ste i pronicljivi, planirate unaprijed i ne podnosite autoritet. Istodobno ste kreativni i u svemu tražite smisao, pa i ime vašeg ljubimca mora imati priču.

Životinjsko ime

Primjeri: Panda, Tigar

Ako vaš ljubimac nosi ime neke vrste životinja, vi ste realist uvijek hladne glave. Pokušavate ostati mirni u teškim situacijama, vodite se razumom, a ne osjećajima. Cijenite prirodu, uživate provoditi vrijeme na otvorenom i volite se baviti sportom.

Titula

Primjeri: Princeza, Princ, Kraljica, Kralj

Obožavate svog ljubimca i učinit ćete sve da mu ugodite. Odabir ovakvih imena otkriva da ste osjetljiva osoba koja teško skriva emocije. 

Književno ili izmišljeno ime

Primjeri: Hermiona, Luna, Romeo

Ako ste ljubimcu dali ime po izmišljenom liku, vjerojatno ste knjiški crv ili gorljivi obožavatelj filma. Nije vas lako impresionirati te volite društvo inteligentnih ljudi.

Pročitajte više