U kući obitelji iz Bosne stalni je gost lisica, s njima jede, gleda TV i igra se

Screenshot: YouTube

IAKO su priče o divljim životinjama u urbanim prostorima postale normalne, moramo priznati da nas svaka takva priča iznova iznenadi. Osobito kada se radi o životinjama i neobičnim životinjskim prijateljstvima na našim prostorima. Prije tri dana, na bosanskom portalu Faktor.ba, izašla je priča koja je oduševila cijelu regiju.

Obitelj Jusić iz Fojnice sprijateljila se s lisicom, a njihovo prijateljstvo traje već više od mjesec dana. Ona u njihov dom dolazi svaku večer. "U blizini naše kuće je šuma, borovina, jelovina i ona izađe iz šume i dođe do kuće, pa smo joj mi počeli iznositi hranu. Sasvim slučajno jednom je ušla u kuću i sada je kod nas skoro svaku noć", rekao je Mustafa Jusić za Faktor.

Dodao je kako su imali razne kućne ljubimce, čak i jednog orla, no da ovakvo prijateljstvo i povezanost još nisu doživjeli. Lisica je u njihov dom došla sama, prišla im je bez oklijevanja, a ni s njihove strane nije bilo straha. Mustafa kaže kako njihova lisica niti jednom nije napravila problem, to rade lutalice kojih je baš puno.

"Kupim joj salamu, piletine, ono što mi jedemo, pojede i ona", pojašnjava te dodaje kako jede samo kada joj oni daju. Znaju joj i otvoriti hladnjak te na zadnjoj polici ostaviti obrok, a ona ga uzme sama. Mustafina supruga Aldijana kaže kako je susjedi hrane kada njih nema doma te kako drugim kućama ne prilazi. Istaknuli su kako je lisica pitoma, igra se s njihovom djecom te često spava s macama. 

Pročitajte više