VIDEO Što očekivati od engleskog buldoga?

Screenshot: YouTube

ENGLESKI buldozi su psi srednje veličine, prepoznatljivi po snažnom, zbijenom tijelu, širokim ramenima, kratkim i čvrstim nogama te velikoj glavi na kojoj se nalazi kratka njuška. Zbog svog su izgleda nekim ljudima odbojni, no mnogima su baš zbog toga preslatki. Nekim ljudima na prvi pogled izgledaju opasno, no oni zapravo imaju blagu narav.

Vrlo su privrženi svojim vlasnicima. Nisu pretjerano aktivni, a zanimljivo je da pripadnici ove pasmine ne znaju plivati. No, ako neki i nauči, to plivanje traje vrlo kratko. Ono što svatko tko želi imati ovog ljubimca treba znati je da su ovi psi prije svega jako tvrdoglavi. Ako oni odluče da nešto ne žele ili žele, to će tako i biti. Isto tako, oni su vrlo nespretni, nisu baš okretni i nekada ih je smiješno gledati kako se trude doći do nečega, no uzaludno.

Treća bitna stvar koju morate znati o ovim psima jest to da su oni veliki spavači. Njihovo spavanje traje dugo, a popraćeno je hrkanjem. I za kraj vam moramo reći da su pripadnici ove pasmine jednostavno neodoljivi i preslatki, a u to se možete uvjeriti gledajući ovaj video. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više