VIDEO Venus je jako posebna mačka koja osvaja internet, doznajte zašto

Screenshot

ZA ovom mačkom poludjele su društvene mreže, a kada ju pogledate malo bolje bit će vam jasno i zašto. Zapravo, samo jedan pogled je dovoljan.

Venus ima jedan dio tijela potpuno crn te je na tom dijelu zeleno oko, a drugo joj je narančasto s plavim okom. Ova je pojava iznimno rijetka, ali objašnjiva. 

Nazvana je mačjom himerom po grčkom mitološkom biću koje je sastavljeno od više životinja. Venusine stanice sadrže dva DNK, što je uzrokovano spajanjem dvaju embrija. Koliko god čudno zvučalo, moguće je da je Venus sama sebi blizanka.

Međutim, moguće je i jednostavnije objašnjenje - jedan embrij ima različito aktivirane genske ekspresije. Podvrgavanje detaljnoj DNK analizi bi dalo točan dogovor.

Iako nismo sigurni o čemu se točno radi, možemo sa sigurnošću reći jedno - Venus je zaista posebna i misteriozna maca. Također se pojavila još jedna maca sličnih karakteristika, samo što ona na crnom dijelu ima plavo oko. Obje su divne!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više