Bandić protjerao Rujanfest iz Zagreba!



PREMA službenom priopćenju za medije organizatora zagrebačkog Rujanfesta, samo dvadeset dana prije samog festivala gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić odbio je dati suglasnost za održavanje tog događaja na Bundeku, ali i na bilo kojoj drugoj gradskoj lokaciji.
 
"Popularni zagrebački festival Rujanfest prisiljen je preseliti se na novu lokaciju, na zapadni ulaz u Zagreb - površinu u blizini trgovačkog centra Westgate. Rezultat je to iznenadnog obrata i bezizlazne situacije u kojoj su se našli organizatori, nakon što im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, svega 20 dana prije početka festivala odbio dati suglasnost za održavanje festivala na njegovoj tradicionalnoj lokaciji – jezeru Bundek, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu.

Tako se za jednu od najposjećenijih manifestacija u državi i velik događaj za građane Zagreba i okolice, iako organizatori Zagrebačkom holdingu uplaćuju 300.000 kuna za lokaciju te plaćaju sve troškove od šatora i izvođača, u kratkom roku i posve iznenada morala se pronaći nova adresa pa zagrebački festival seli nadomak susjednom gradu, Zaprešiću"
, stoji u službenom priopćenju.

Stoga je građanima Zagreba osiguran prijevoz sa stotinu autobusa koji će posjetitelje besplatno voziti na novu lokaciju festivala.

"Ispričavamo se svim zainteresiranim posjetiteljima te želimo istaknuti kako smo bili spremni i još smo uvijek spremni omogućiti besplatan ulaz građanima, ukoliko gradonačelnik promijeni stav te omogući da se ovaj sad već tradicionalni zagrebački festival ipak održi u Zagrebu", izjavila je organizatorica Rujanfesta Anita Tuček.

Organizatori su tijekom dana na svojoj Facebook stranici postavili i obavijest u kojoj stoji: "Gradonačelnik Bandić ne odobrava Rujanfest" te anketu putem koje svoje fanove traže da se izjasne smatraju li da je festivalu mjesto na Bundeku ili nije.

Pročitajte više