Beograđanin naručio i platio notebook, a dobio - komad drveta!

Foto: Blic

NENAD PETROVIĆ iz Beograda postao je žrtvom internetske prevare.

Ovaj je 29-godišnjak, naime, putem stranice kupujemprodajem.com naručio notebook koji je platio 12.100 dinara (nešto više od 800 kuna), a umjesto računala na kućnu mu je adresu stigao komad drveta težak više od dva kilograma.

"Paket mi je stigao dan nakon što sam naručio notebook. Kad sam ga otvorio u jednom sam kutu vidio drvo. Odmah sam ga odnio na poštu kako bih objasnio da sam prevaren i da stopiraju uplaćen novac. Paket je otvoren pred komisijom i oni su mi rekli da slučaj prijavim policiji. To sam i napravio, a nakon što sam se vratio na poštu objašnjeno mi je da nisu ništa uspjeli napraviti i da je novac proslijeđen", ispričao je.

Prevareni se mladić obratio i stranici preko koje je obavio narudžbu: "Na stranici nema broja telefona, samo e-mail. Oglas preko kojeg sam kupio notebook je maknut, a dva sata nakon što sam ostavio komentar o prevari, uklonjen je i on", objasnio je i dodao da mu nije jasno kako je moguće da nitko ne reagira kad i oni koji kupuju i oni koji prodaju moraju ostaviti osobne podatke.

I za nevjerojatan završetak priče: u međuvremenu se Petroviću navodno javio čovjek koji mu je "računalo" prodao i rekao mu da će mu vratiti novac, piše Blic.

Pročitajte više