Bitka za Times Square: Goli kauboj protiv Golog Indijanca



VEĆ 13 godina čovjek pod imenom Robert Burck, poznatiji kao Goli kauboj, prekriven samo svojom gitarom, šeširom, minijaturnim gaćicama i čizmama na nogama, zabavlja turiste na njujorškom Times Squareu.

Ali, on više nije usamljen, prenosi The Globe and Mail. Njegovo mjesto pokušava preoteti Adam David koji sebe naziva Golim Indijancem, a izgled je upotpunio perima i gaćicama još manjim od onih njegovog prethodnika: "U meni ima puno više energije. Kaubojeve noge izgledaju izmoreno. Trenutno je u vrlo ranjivoj poziciji", izjavio je za AFP.

Ova dvojica stoje samo nekoliko metara udaljeni jedan od drugog i bore se za pažnju turista, a Burck je izjavio da nije zabrinut za svoju poziciju i da mu "imitacija" laska, ali i od suda zatražio da naredi rivalu da sa svojih gaćica makne natpis "goli Indijanac" obzirom da je to krađa ideje njegovog zaštićenog natpisa "goli kauboj".



Goli kauboj navodno zaradi do 1000 dolara dnevno pozirajući s turistima i smatra da njegov suparnik neće dugo trajati: "Imam tisuće malih trikova koje on nema", zaključio je prije no što ga je pozvao da mu se pridruži u njegovoj franšizi.

Goli je Indijanac to ipak odbio: "Planira me prevariti, iskoristiti, učiniti svojim robom. Kauboju je stalo samo do kauboja. Kauboj je narcisoidan. A njegovi dani slave su gotovi".

Showdown in Times Square: The Naked Indian Vows to Scalp the Naked Cowboy from ANIMALNewYork.com on Vimeo.

Pročitajte više