Bond je ipak postojao: Forest Yeo-Thomas bio je stvarni agent 007

IAKO su o tomu postojala brojna nagađanja čini se da je napokon utvrđeno tko je Ianu Flemingu poslužio kao inspiracija za lik Jamesa Bonda. Riječ je o  jednom od najvećih britanskih špijuna tijekom Drugog svjetskog rata, Forestu "Tommyju" Yeo-Thomasu ili "pravom Jamesu Bondu", prenosi Daily Mail.

Kako otkriva nova biografija najvećeg britanskog špijuna, i Yeo-Thomas volio je biti okružen ženama, a prema neprijateljima odnosio se jednako "odlučno" kao i James Bond. Također, bio je poznat pod kodnim imenom White Rabbit (Bijeli Zec), a tri puta se spustio padobranom u okupiranu Francusku kao špijun prije nego što su ga Gestapovci uhvatili i mučili.



Povjesničarka Sophie Jackson otkrila je nedavno u dokumentima pohranjenima u Nacionalnom arhivu u Londonu povezanost Bijelog Zeca i Jamesa Bonda. Između ostalog je otkrila i kako su Fleming i Yeo-Thomas radili jedno vrijeme zajedno tijekom Drugog svjetskog rata.

Sve detalje o povezanosti Yeo-Thomasa i Bonda opisala je u knjizi "Churchillov Bijeli Zec: Prava priča o pravom Jamesu Bondu".

Pročitajte više