Čak dvije hrvatske plaže našle se u europskih top 15

Screenshot: EBD

NA OVOGODIŠNJOJ listi najpoželjnijih plaža Starog kontinenta prema izboru European best destinations, našle su se i dvije hrvatske plaže.

Plaža Zlatni rat osvojila je treće mjesto od ukupno 15, ali to i nije preveliko iznenađenje s obzirom na to da se plaža našla na gotovo svakoj značajnijoj listi ovog tipa.

Inače, Zlatni rat nije samo najljepša hrvatska plaža nego i mjesto čistog mora i morskog dna što potvrđuje Bijele zastava. Naime, u petak Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, u svijetu poznata kao GUWAA (Global Underwater Awareness Association), u petak je dodijelila Bijelu zastavu plaži Zlatni rat u Bolu na Braču.

Bijela zastava (WhiteFlag International) je jedini simbol u svijetu koji garantira čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima.

No, to nije sve.

Na listi se našla plaža Podrače i zauzela 12. mjesto.

"Brela često nazivaju biserom makarske rivijere, a 1968. proglašena je šampionom Jadrana zbog velikih postignuća u turizmu. Simbol Brela je Kamen Brela, kameni otočić nedaleko plaže Punta Rata", piše EBD.

Prvo mjesto pripalo je Francuskoj rivijeri i otoku Porquerolles s više od 40 kilometara uvala koje, navodi European best destinations, nude savršen odmor za sve profile turista.

Na drugom je mjestu grčki Navagio koju mnogi nazivaju najljepšom plažom na svijetu.

Cijelu listu možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više