Casa Brutale o kojoj se priča: "Najseksi tajni brlog", usječen u stijenu i okružen vodom

Foto: OPA/Facebook

OTVORENA platforma za arhitekturu (OPA) dizajnirala je konceptualni dom koji bi bio izgrađen u stijeni i gledao na Egejsko more u Grčkoj. I trenutno traže investitore.

Predloženo ime za kuću je Casa Brutale, a prema tvdnjama OPA-e ona je "gola demonstracija jednostavnosti i harmonije u suvremenoj arhitekturi". Krov joj je ujedno i bazen, a u kući se nalaze i velika spavaća soba, gostinjska soba, kamin i stol i klupe od betona. Budući da OPA još nije do kraja riješila sve tehničke detalje, nije poznato koliko bi izgradnja koštala, piše CNBC.

"Građevina mora biti ugrađena u posebnu vrstu stijene, čime se dodatno otežava pronalazak pogodnog mjesta", kazao je jedan od arhitekata OPA-e. Ipak, procjenjuje se da će se na kuću potrošiti između 500.000 i milijun eura. Iako je Casa Brutale zamišljena u Grčkoj OPA, koja ima ured tamo, je otvorena za ideju neke druge lokacije, ako će to biti potrebno.

Viceov Creators Project kuću je opisao kao "najseksi tajni brlog ikad smišljen".
 

CASA BRUTALE_lyrical brutalismCasa Brutale is a geometrical translation of the landscape. It is an uncladded statement...

Posted by OPA Open Platform for Architecture on Wednesday, July 1, 2015

 

Pročitajte više