Čovjek koji je doveo KFC u Britaniju: To je prestrašno, nikad ne bih ušao u njihov restoran

Foto: Shutterstock

ČOVJEK koji je pomogao Harlandu "Pukovniku" Saundersu da otvori Kentucky Fried Chicken u Velikoj Britaniji, priznao je da nikad ne bi jeo tamo. "Imamo jedan restoran KFC-a tamo gdje sad živim, ali nikad ne bih ušao u njega. Mislim da je to prestrašno, kompanija je uništila proizvod", rekao je 87-godišnji Raymond Allen za Independent.

"Umjesto da su se držali jedne dobre stvari koja se uspješno prodavala, oni su se pokušali natjecati s drugim lancima brze hrane. Trebali su se samo držati piletine", tvrdi Allen, dok njegova žena Shirley dodaje kako su samo jednom jeli u KFC-u i to prije godinu dana.

"Uzeli smo tradicionalnu piletinu, ali bilo je toliko različitih proizvoda da je bilo teško znati što naručiti. Ne vjerujem da ćemo se vratiti tamo", ističe Shirley.

Allen je upoznao Saundersa u Chicagu prije 50 godina, u vrijeme kad se u Velikoj Britaniji piletina nije pržila na ulju, a jela se samo nedjeljom. "Pukovnik je bio drag čovjek, jako iskren", prisjeća se danas.

"U vrijeme kad smo se sreli bio je mali vlasnik restorana na jugu SAD-a, a ja sam znao puno o patentima i registriranim zaštitnim znacima. Čuli smo za njega prije sastanka, ali kad smo se susreli s njim imao je samo jednu franšizu u Americi koja je prodavala piletinu s menija. Mi smo bili u branši brze hrane i mislili smo da bi to bio idealan proizvod za nas. Imali smo nekoliko barova koje sam odlučio pretvoriti u KFC", ispričao je Allen. 

Pročitajte više