Deset proizvoda koji bi u 2014. mogli postati veliki hit

Foto: Kickstarter

KICKSTARTER je odlično mjesto za mlade inovatore koji uz pomoć financijske podrške "običnih ljudi", ali i ozbiljnih investitora, mogu pokrenuti neke od svojih projekata.

U isto vrijeme riječ je o stranici koja može poslužiti i kao pogled u budućnost jer neki od ovih proizvoda uistinu bi mogli postati veliki hit na tržištu.

Mashable je sastavio listu najzanimljivijih projekata, a vi prosudite radi li se o obećavajućim idejama ili promašajima.

1. Peg

Ponekad vam najjednostavnije ideje mogu pomoći kod organizacije vlastitog života, a ideja autora Pega mogla bi biti upravo jedna od takvih ideja. Riječ je o aluminijskoj perforiranoj ploči koja može poslužiti kao držač za bilo što - od pametnih telefona, preko ključeva pa sve do nakita.


2. FlyKly Smart Wheel

Riječ je o Smart Wheelu, motoriziranom kotaču koji možete ugraditi na bilo koji bicikl koji nakon toga postaje električni bicikl.

Njihovo je rješenje Smart Wheel, kotač s ugrađenim motorom uz pomoć kojeg možete postići brzine i do 30 kilometara na sat, a jedno je punjenje dostatno za pedesetak kilometara vožnje. Valja dodati i kako se kotač sam puni kada se spuštate nizbrdo. 


3. Ninja Sphere


Ninja Sphere je naprava koja vam pomaže da lakše organizirate svoje elektroničke naprave i držite ih pod kontrolom. Na sferu možete spojiti sve svoje igračke, a u slučaju da ih ne možete pronaći ili ako ih netko iznese iz vašeg stana - Ninja Sphere će vas na to upozoriti.


U isto vrijeme mjeri temperaturu i korištenje energije vaših naprava pa ih možete isključiti kada ih ne koristite.

4. Macaw


Ne morate znati programirati da biste stvorili vlastitu internetsku stranicu, dovoljan je "Macaw", alat za izradu stranica koji vam omogućuje da programirate bez suvišnog tipkanja. Ukratko, sami možete "naslikati" vlastitu stranicu".


Sučelje je jednostavno i lako za korištenje, a možete modernizirati i vlastite, postojeće stranice.

5. Fuse


Radi se o aplikaciji koja vam pomaže da sve vezano za vaš auto držite pod kontrolom. Primjerice, izgubite li se na parkiralištu, Fuse će vam pomoći da pronađete auto, mjeri razinu goriva, upozorava vas da je vrijeme za tankiranje, a posudite li auto sinu ili kćeri, znat ćete gdje su.


Projekt je već financiran, a tvorci već primaju prednarudžbe.


6. Micron

Ako ste ludi za timelapse videima, Micron je ono što vam treba. Napravu možete spojiti sa svojom kamerom i uz pomoć aplikacije snimati i montirati video zapise.

U isto vrijeme, Micron možete koristiti i za stop-motion animaciju.

7. Drone


Ako ste zagriženi gamer, ovaj portabl kontroler mogao bi biti prava stvar za vas. Ukratko, možete ga koristiti kako bi zaigrali igre na svojim pametnim telefonima, tabletima ili na laptopu.


 

8. Neptune Pine

Riječ je o pametnom satu koji koristite baš kao pametni telefon. Dakle, uz pomoć Neptunea možete razgovarati, primati poruke ili čak surfati internetom.



Teško je predvidjeti uspjeh Neptune Pinea , ali mnogi stručnjaci tvrde da bi 2014. mogla biti godina pametnih satova.

9. Slate


U ovom se slučaju radi o prijenosnom stolu za laptop koji je napravljen od laganog bambusa, a ugrađena je i podloga za miša i mjesto na koje možete staviti svoj telefon ili tablet.

Naravno, tu su i rupe za ventilaciju koje će riješiti problem pregrijavanja.

10. Infoactive


Sve više ljudi koristi infografike kako bi im pomogle kod raznoraznih prezentacija. Tu u proču upada web aplikacija "Infoactive" koja će vam pomoći da velik broj podataka predstavite na što jednostavniji i pregledniji način.

Štoviše, ne morate imati predznanje da bi svoje podatke, neovisno o čemu se radilo, prikazali grafički.

Pročitajte više