Deset zaboravljenih ljepotica malih i velikih ekrana

Foto: Press/Screenshot

IAKO većina njih nikada nije "suvereno vladalo" filmskom i televizijskom industrijom, imale su uloge po kojima ih rado pamtimo, a neke od njih možda su se pojavile u vašim omiljenim filmovima ili su njihovi posteri krasili zidove vaših spavaćih soba.

U svakom slučaju, koristeći se listom Complexa, kompilirali smo listu od deset zaboravljenih ljepotica malih i velikih ekrana.

Lisa Bonet

Neki je pamte kao jednu od kćeri Billy Cosbyja u popularnoj humorističnoj seriji "The Cosby Show", a kasnije smo je imali prilike vidjeti i u filmovima kao što su "Angel Heart" s Mickey Rourkeom i "High Fidelity" s Johnom Cusackom. Bila je u vezi s pjevačem Lennyjem Kravitzom i zvijezdom prve sezone "Igre prijestolja" Jasonom Momoaom.



Kristy Swanson

Iako je u karijeri snimila gomilu filmova i serija, možda je najpoznatiji kao Buffy Summers u filmu iz 1992. "Buffy the Vampire Slayer". Ipak, nanizala je i nekoliko zapaženijih uloga. Primjerice, u filmovima "Ferris Bueller's Day Off", "Hot Shots!" i "Dude, Where's My Car?". Naravno, ne radi se o "legendarnim" ulogama, ali na glasu je kao jedna od ljepotica osamdesetih i devedesetih.



Sherilyn Fenn

Što se Sherilyn tiče, dovoljno je spomenuti kultnu seriju Davida Lyncha "Twin Peaks" i sve će biti jasno, a kada spomenemo i seksi scenu s trešnjom, mnogo će toga biti puno jasnije. Za ulogu Audrey Horne pokupila je i nominacije za Emmy i Zlatni globus. Njena je filmografija bogata, a 1995. FHM ju je proglasio jednom od najseksi žena svijeta. 



Mia Sara


Osamdesetih se pojavljivala u brojnim teen filmovima, a najzapaženija uloga bila je ona u filmu "Ferris Bueller's Day Off" nasuprot Matthewu Broddericku. Karijera kojo je kasnije upala u dugi niz televizijskih filmova i serija, a kada vam je jedna od većih uloga ona u filmu "Timecop" s Jean Claude Van-Dammeom, ne može se reći "da vam ide".



Catherine Mary Stewart

Izuzetno lijepa Catherine Mary Stewart možda je najpoznatija ljubiteljima kinematografije osamdesetih, a iza sebe ima filmove kao što su "Nighthawks", "The Last Starfighter" ili kultni "Night of the Comet". Iako je i dalje aktivna, vrhunac karijere doživjela je sredinom osamdesetih.



Catherine Bach


Ova bujna ljepotica najpoznatija je kao Daisy Duke iz TV serije "The Dukes of Hazzard" koja je u Americi bila izuzetno popularna, a neki bi je mogli pamtiti i po ulozi Marcie u filmu "Cannoball Run II". Bilo kako bilo, karijera joj se svela na TV serije, a kako su godine odmicale i njena je popularnost polagano blijedila.



Valeria Golino

Valera Golino svojevremeno je imala obećavajuću karijeru, a nakon pojavljivanja u odličnom "Kišnom čovjeku", mnogi su očekivali i veće angažmane u Americi, ali sve je stalo nakon uloge u dva nastavka parodije "Hot Shots!". Talijanski filmovi činili su najveći dio njenog opusa, a samo povremeni američki izleti bili su u filmovima kao što su "Leaving Las Vegas", "Four Rooms", "Escape From LA" i "Frida".



Kerri Green

Mnogi je pamte kao "slatkicu iz Gooniesa", a to je uglavnom i najveća uloga njene karijere. Kasniji pokušaji nikako nisu mogli nastaviti uspjeh koji je ostvarila debiju u sklopu jednog od najomiljenijih filmova generacija koje su odrastale osamdesetih. Krajem devedesetih napisala je i režirala loše prihvaćeni "Bellyfruit".



Tanya Roberts


Bila je holivudski seks simbol osamdesetih, ali danas malo tko pamti da je bilo tako. Naime, bila je jedna od Bond djevojaka (A View To a Kill), a mnogi je pamte po ulozi Sheene u istoimenoj soft-porn fantaziji Johna Guillermina. Nove bi je generacije mogle pamtiti i po ulozi Midge Pinciotti u seriji "Lude sedamdesete".



Yasmine Bleeth

Nitko nije očekivao da će karijera Yasmine Bleeth krenuti uzlaznom putanjom nakon završetka snimanja "Baywatcha", ali bila je na FHM-ovoj listi najseksi žena svijeta svake godine od 1996. do 2001., pa se očekivalo da će se pojaviti ipak veće uloge. Iako nije ništa manje "talentirana" od svoje kolegice Pamele Anderson, nestala je sa scene i pojavljivala se u manjim filmskim ulogama i uglavnom u TV projektima (Nash Bridges, Titans). No, ponosna je dobitnica Zlatne maline za ulogu u "BASEketballu".

Pročitajte više