Dodijeljene prve YouTube nagrade: Kaos, loša gledanost i još jedno neprepoznatljivo izdanje Lady Gage

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAŠ KAO što je prije samog događaja i najavljivao njegov redatelj Spike Jonze, prva dodjela nagrada YouTubea bila je prilično kaotična, što se najvećim dijelom može zahvaliti činjenici da je sve u potpunosti bilo uživo.

U namjeri da se gledateljima prezentira drukčiji sadržaj u ovoj kategoriji, osmišljen je live događaj koji se, naravno, mogao pratiti uživo putem YouTubea, a prema izvještajima Tech Cruncha, ovaj popularni servis za razmjenu videa nije baš uspio u namjeri da gledatelje privuče na ovaj format. Naime, u najgledanijem trenutku dodjele - nastupu Lady Gage - na streamu je zabilježeno tek 220.000 gledatelja. Ipak, tek treba vidjeti koliko će popularnost narasti naknadnim gledanjima ove premijerne dodjele.

Posjetimo, glazbenici nominirani za nagrade dodijeljene ove nedjelje navečer, a održane u New Yorku, odabrani su prema YouTubeovim statistikama, likeovima, komentarima i pretplatama na kanale, dok su dobitnici postali oni s najviše shareova na Facebooku, Googleu+ i Twitteru.

Na dodjeli su nastupili spomenuta Lady Gaga, Arcade Fire, Earl Sweatshirt i Tyler, The Creator, Lindsey Stirling, Avicii te za kraj Eminem, koji je osvojio i titulu izvođača godine. Najbolji video je "I Got A Boy" južnokorejske grupe Girls' Generation, YouTube fenomenom proglašena je "I Knew You Were Trouble", nagradu Inovacija godine osvojili su DeStorm za "See Me Standing", a nagradu Odgovor godine Lindsey Stirling & Pentatonix za "Radioactive". Najboljim novim izvođačem proglašeni su Macklemore & Ryan Lewis.

Što se tiče izgleda, još jednom je najviše pažnje privukla Lady Gaga, ovaj put neobičnim dodacima na zubima.

Najbolje dijelove nagrada i nastupe možete pronaći ovdje.

Pročitajte više