Donna Vekić napokon progovorila o teniskom skandalu

Foto: Facebook

TIJEKOM susreta sa Stanom Wawrinkom Nick Kyrgios primitivno je izvrijeđao Donnu Vekić, rekavši mu: "Kokkinakis ti je prasnuo curu. Žao mi je što ti to moram reći, stari".

Mediji Wawrinku već neko vrijeme povezuju s Donnom, koja je ni kriva ni dužna uvučena u teniski skandal.

Nakon što je tjedan dana šutjela, osječka tenisačica odlučila je progovoriti za kanadski The Province.

"Nije mi lako od tog događaja, ali se pokušavam fokusirati samo na treninge i na svoj sljedeći nastup", rekla je.

Otkrila je da nakon svega nije pričala s Kyrgiosom.

"Vrlo je razočaravajuće vidjeti da se takve stvari događaju u tenisu. Nadam se da se nešto slično neće ponoviti, jer to ruši ugled sporta", dodala je. 

Iako se Kyrgios odmah nakon meča ispričao na Facebooku i Twitteru, u Donninu obranu stali su drugi tenisači. Posljednji u nizu oni koji osuđuju potez australskog tenisača jest treći reket svijeta, Roger Federer.

"Mislim da se svi slažemo da je prešao granicu i to i jako. Nismo navikli na takav rječnik u tenisu. Znam da je to u drugim sportovima često, možda čak i normalno, ali ne i u našem sportu. Mislim da je normalno da bude teško kažnjen i treba mu objasniti da tako ne može", rekao je.

Naime, ATP je kaznio Kyrgiosa s 10 tisuća dolara, a velika je vjerojatnost da će snositi i teže posljedice. Osvajač 17 Grand Slam turnira dodao je da su brojni tenisači naporno radili na izgradnji dobre slike o tenisu jer žele da se što više djece bavi tim sportom, a Kyrgiosovo ponašanje može narušiti tu sliku.

Podsjetimo, prvi je reagirao Novak Đoković, koji je istaknuo da nema opravdanja za ono što je rekao.

"Neki igrači imaju problema s kontrolom. Ovakav ispad vam se može dogoditi samo kada imate problema s emotivnim izazovima s kojima se suočavate", rekao je Nole.

Jedini koji je podržao Kyrgiosa njegov je brat Christos, koji je u radijskoj emisiji rekao da "Donna voli Kokka", nakon čega je razgovor s njim naprasno prekinut.

Pročitajte više