Elizabeta Gojan: Ne može netko tko je u prolazu maknuti mene koja sam stvarala HRT

Screenshot: YouTube

VEČERAS je emitiran posljednji "Damin gambit', jer je Elizabeti Gojan prije tri mjeseca ravnatelj HRT-a Goran Radman uručio otkaz zbog verbalnog delikta i neovlaštenog istupanja. Poznata novinarka otkrila nam je kakvi su joj sad planovi.

"Prije svega preživjeti i prehraniti svoje maloljetne sinove, jer dajući mi tzv. skrivljeni otkaz, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman odlučio je da nakon 28 godina rada na HRT-u, nemam pravo ni na kakvu naknadu na Burzi, dakle, sa završetkom mog otkaznog roka ostajem na ulici s nula lipa, za razliku od npr. njegovih, koliko ono, preko 43.000 kuna, doduše brutto, i doduše bez dodataka i beneficija koje nije objavio", rekla nam je.

Uvjerena je da će se, iako sada odlazi, na HRT jednom vratiti.

"Naravno, vjerujem u istinu i pravdu, pa i pravnu državu, iako se sada čini da jedan čovjek krši moje ustavno pravo na slobodu govora i to mu se dopušta.... Ne može netko tko je u prolazu, ukinuti i maknuti mene koja sam s mojim kolegama stvarala HRT, to je potpuno jasno svima, sigurna sam čak i njemu, Goranu Radmanu i onima koji su ga postavili na funkciju glavnog ravnatelja javne televizije, televizije svih građana ove države, koju financiraju pretplatnici svojim teško zarađenim novcem. Velikim dijelom je to i moj krimen za koji sam se, još prije dvije godine ispričala, prije svega kolegama na HRT-u, a evo prilike da se ispričam i cijeloj javnosti", otkrila nam je.

Dodala je da je gledala "Damin gambit" večeras, jer je ipak povijesni.

"Uglavnom sam emisije gledala u realnom vremenu emitiranja, tada je to potpuno drugačije nego kad ste potpuno koncentrirani na sasvim druge stvari tijekom snimanja", ispričala nam je.

O tužbama protiv medija, kolega i HRT-a nije željela previše govoriti.

"Sve što sam izjavila, kao i uvijek, ono je iza čega stojim, no jasno je da, sada, po savjetu odvjetnika i zbog tijeka sudskih procesa o tome ne mogu govoriti. To je, samo ću dodati, najmanje što sam mogla učiniti nakon bestijalnog progona kojem je bila i još je uvijek izložena moja obitelj, prije svega moji maloljetni sinovi, i ja to, kao odgovorna majka neću nikome oprostiti", zaključila je.

 

Pročitajte više