George RR Martin napisat će i osmu knjigu?

Foto: JLP

AUTOR serije romana "A Song of Ice and Fire", prema kojoj HBO snima "Igru prijestolja", mogao bi svoju sagu produžiti na osam, umjesto sedam knjiga, kao što je dosad najavljivano.

Njegova urednica Anne Groell natuknula je tu mogućnost za vrijeme odgovaranja na pitanja fanova, piše Independent. Prisjetila se kako je Martinova saga počela kao trilogija, prije nego što je ona navaljivala da se napiše "sedam knjiga za sedam kraljevstava".

A u međuvremenu je saznala da tehnički postoji osam kraljevstava, "s obzirom na to tko je što aneksirao kad je Aegon Osvajač stigao u Westeros". Groell je više o Martinovom imaginarnom svijetu otkrila dok je uređivala "The World of Ice and Fire", nadolazeći priručnik osmišljen da fanovima pomogne u snalaženju.

Posljednja Martinova knjiga, "A Dance with Dragons", objavljena je 2011., a on je poznat po dugim pauzama između izdanja. Nedavno je kazao da mu je teško nositi se sa zahtjevima fanova, a Groell je kazala da ga je "nekoliko pita" pokušala natjerati da radi dok je na turnejama. "On je jedan jako tvrdoglav čovjek, koji teško odustaje od navika", kazala je.

Pročitajte više