Gledatelji su odlučili: Pobjednica "The Voicea" je Nina Kraljić

Foto: HRT

U POSLJEDNJOJ emisiji "The Voicea" četvero finalista zapjevalo je posljednji put za pobjedu. Tijekom večeri svaki od njih izveo je dvije pjesme, prva je bila ona s kojoj su započeli natjecanje, a drugu pjesmu su otpjevali sa svojim mentorima.

Natjecanje je otvorio Zadranin Jure Brkljača. "Najviše sam naučio biti profesionalan, a Tony mi je rekao da treba biti okružen dobrim ljudima, prijateljima i članovima obitelji, jer nisu bitne materijalne stvari", ispričao je.

"Brod u boci" bila je prva pjesma koju je zapjevao na pozornici The Voicea, a večeras ju je ponovio. Za razliku od prvog natjecanja ovog su ga puta mentori gledali.

"Želio bih se zahvaliti tebi, ti si mene puno naučio tijekom ovog showa. Ja se nadam da ćemo još puno zajedno učiti", rekao mu je mentor Tony.

Na pozornicu se potom uspeo Marin Jurić Čivro, koji glazbu naziva svojom životnom prugom. "Ain't no Sunshine" bila je pjesma s kojom se predstavio, a koju je zapjevao i večeras. Neposredno prije slijepe audicije njegov otac doživio je moždani udar, a Marin kaže da su finalisti i on i tata, koji je krivac za njegove glazbene staze.

"Tremu treba znati pobijediti i treba biti ono što jesi, to je jako teško, jer ovo nisu uvjeti koje srećete svaki dan", rekao je nakon nastupa.

"Kroz život sretneš jako puno poznanika, a ja sam ovdje stekao i prijatelja jer smatram da smo prijatelji", rekao je mentor Ivan Dečak.

Nakon Marina, pozornicu je preuzela jedina dama u finalu, Nina Kraljić.

"Nisam došla ovdje raditi obične stvari, došla sam pomicati granice", poručila je prije nastupa.

Publika joj je počela pljeskati usred pjesme "Beneath Your Beautiful".

"U današnje vrijeme je velika privilegija baviti se glazbom, meni je bila velika privilegija biti tvoj mentor, hvala ti na svemu što sam od tebe ubrao i naučio. Siguran sam da naša priča ne prestaje jer smo karmički povezani", rekao joj je Jacques.

Mateu Resmanu u posljednjoj se sekundi slijepe audicije okrenula samo Indira Levak, a na kraju je stigao do finala. "U mom životu nakon ovog više ništa neće biti isto. U finalu Voicea sam, a već se četiri subote spremam otići doma", rekao je prije nego je zapjevao "Bed of Roses".

"Što god se danas dogodilo, samo ostanite ovakvi kakvi jeste. Uživajte u glazbi, svi ste pobjednici", poručio je svojim protukandidatima.

"Ja nikad neću zaboraviti njegovu sreću kad sam se okrenula, on baš voli glazbu. Baš te volim, sto puta si se od mene opraštao i morali smo poraditi na tvom samopouzdanju", rekla mu je Indira, kojoj je on ranije rekao da mu je bila poput majke.

Nakon toga je započelo glasovanje, a kamere su pokazale da su i navijači u studiju počeli odmah zvati za svoje favorite.

Nakon toga su uslijedili nastupi s mentorima, a otvorili su ih Jure i Tony s pjesmom "Ti, samo ti".

Potom je uslijedio virovitički duo, Marin Jurić Čivro i Ivan Dečak, koji su zapjevali "Tango".

"Znao sam kod Čivre na prvom falšu da ima ono nešto", rekao je Dečak koji je svojim kandidatima već rekao da među njima sjedi pobjednik "The Voicea".

Treći par na pozornici bili su Nina i Jacques. "The Voice mi je donio puno problema, ali i puno zadovoljstva", iskreno je priznao Jacques.

"Nina Kraljić ima sve, i glas, i interpretaciju, i emociju, ona je jednostavno 'The Voice'", rekao je prije nego je zapjevao s Ninom "Euphoriu".

Posljednji su nastupili Indira Levak i Mateo Resman, koji su zapjevali "Simply The Best". 

Nakon toga je zatvoreno glasovanje, a od četvero finalista troje s najvećim brojem glasova nastupilo je još jednom, dok je za onog koji ima najmanje glasova natjecanje završilo. U superfinale su ušli Mateo Resman, Nina Kraljić i Marin Jurić Čivro. "Ponosan sam i zadovoljan sa svime", poručio je Tonyjev kandidat Jure nakon ispadanja.

Superfinale je otvorio Čivro s "I Don't Want To Be". 

Nina se odlučila za tradicionalnu makedonsku pjesmu "Zajdi, zajdi", a priznala je kako će uvijek imati tremu.

Mateo je zapjevao "Zlatne godine" i time završio natjecateljski dio "The Voicea".

Marin Jurić Čivro osvojio je 108.329 glasova gledatelja, 114.747 poziva dobio je Mateo Resman, dok je 194.319 dobila Nina Kraljić.

Nina Kraljić je odmah nakon emisije sa Zlatom Muck Sušec podijelila prve dojmove. Još uvijek nije svjesna što se događa, bez riječi je i izvan sebe. Nakon proglašenja prva joj je u mislima bila osoba zbog koje je došla tu i kojoj je posvetila pjesme. Zahvalna je na glasovima publike.

Odmah nakon emisije potpisala je ugovor s Fabianom Stilkeom, generalnim direktorom Universal Music Western Balkansa.

Iako je prva sezona završila, show i dalje ostaje na društvenim mrežama. Za nekoliko dana otvorit će se prijave za drugu sezonu.

Pročitajte više