Gotovo je: Gwyneth Paltrow i Chris Martin razvode se nakon 11 godina braka

Screenshot/Foto: GOOP/Getty Images

GLUMICA Gwyneth Paltrow i glazbenik Chris Martin objavili su da se razvode.

Nagađanja da je njihovom braku došao kraj potvrdili su izjavom objavljenom na glumičinoj stranici "GOOP".

"Sa srcima punima tuge odlučili smo se rastati. Godinu dana naporno smo radili, zajedno i odvojeno, kako bi vidjeli što je moguće između nas, i došli smo do zaključka da ćemo ostati rastavljeni iako se volimo", piše je u izjavi.

Oženili su se 2003. godine i imaju dvoje djece, kći Apple i sina Mosesa. O problemima u njihovom braku već se dugo priča. Par je nekoliko puta morao demantirati glasine o razvodu i preljubima, a Gwyneth je svojedobno u intervjuima priznala da su prolazili kroz teška razdoblja u svom braku.



"Svjesno rasparivanje"

Pismo koje su naslovili "Svjesno rasparivanje" rezultiralo je rušenjem internetske stranice, a mnogi su se strani mediji zapitali čemu uopće ovaj naziva ako je riječ o razvodu.

U svakom slučaju, tabloidi su već ranije "nanjušili" da nešto nije u redu u njihovom braku, ali glumica je napise o njihovom razilaženju često odbacivala uz podsmijeh.

Još u siječnju viđeni su zajedno na dodjeli Zlatnih globusa u Los Angelesu i mnogi su vjerovali kako je sve u redu.

Preljub ili tabloidska piskaranja?

Ipak, krajem prošle godine u Vanity Fairu se trebao pojaviti veliki članak o navodnom preljubu. Gwyneth je podigla medijsku prašinu nakon što je pokušala (i uspjela) onemogućiti objavu članka u kojem stoji kako su ona i suprug Elle Macpherson, milijarder Jeff Soffer, u ljubavnoj vezi.

"To je potpuna laž. Gwyneth i Jeff su dugogodišnji prijatelji i između njih ne postoji ništa", rekao je njezin glasnogovornik.

Urednik Vanity Faira, Graydon Carter na kraju je ipak odlučio ne objaviti članak nakon što je glumica od svih svojih poznatih prijatelja zatražila da ne daju izjave za taj časopis.

No, ubrzo su se pojavili i navodi kako je glumica imala aferu s odvjetnikom Kevinom Yornom, a njezini su glasnogovornici morali demantirati i tu priču.

Iako tabloidima ne treba dodatni poticaj, dio problema vjerojatno se pojavio i zbog njezinih izjava u kojima je o preljubu pokušala govoriti na realan način i opravdati ga.

Realni razlozi

Oni koji pak traže realne razloge vjerojatno bi ih trebali potražiti u spontanom pobačaju koji je glumica doživjela kada su ona i Chris pokušavali napraviti treće dijete.

"Dogodilo se kasno u trudnoći i nisam to očekivala. Dugo sam se vremena pitala kako se to dogodilo i nisam mogla shvatiti zašto. I danas mi nedostaje to dijete, ali shvaćam da sam sretna jer imam dvoje zdrave djece", rekla je prošle godine za časopis People.

Iako je glumica bila otvorena, par se rijetko pojavljivao zajedno u javnosti jer pokušali su zaštiti svoju privatnost što je dodatno poticalo tabloide da zaviruju u njihovu vezu.

Pročitajte više