Humana gesta britanske glumice: Hellen Mirren ispunila posljednju želju umirućem dječaku

Foto: Guliver Image/Getty Images

OLIVER BURTON desetogodišnji je dječak iz Velike Britanije koji je već tri puta obolio od raka, a njegove su šanse da preživi nažalost vrlo male. Oliver je imao ogromnu želju da popije čaj s kraljicom Elizabetom, no kako ga ona nije mogla posjetiti, to je učinila Helen Mirren.

Glumica koja je i sama nekoliko puta tumačila lik slavne kraljice, dječaku i njegovoj obitelji poklonila je ulaznice za njezinu predstavu "The Audience" na londonskom West Endu. Osim toga, po njih je poslala limuzinu koja ih je dovezla u kazalište.

Nakon što je predstava završila Helen nije skinula kostim te je pozvala Olivera i njegovu majku da joj se pridruže na kolačima i čaju kojeg je služio muškarac prerušen u batlera, a bili su tu i psi kakve ima prava kraljica.

Oliver je čitavo vrijeme mislio da se nalazi u društvu kraljice, a njegov je otac za Daily Mail ispričao kako Helen ni u jednom trenutku nije izlazila iz svoje uloge. Posjela je dječaka u svoju veliku stolicu, a sama je sjela u njegova kolica.

"Odlikovala ga je titulom viteza i rekla da će ga sada svi morati tako zvati. Oliver je bio presretan i cijeli je dan mahao britanskom zastavom koju je Helen potpisala. Čuli smo za njezin nedavni incident kad je opsovala bubnjare i plašili smo se da će biti neugodna, ali bilo je upravo suprotno", rekao je Oliverov tata James. 

Njegovom je sinu rak otkriven u trećoj godini, i od tada se dva puta izliječio, no liječnici smatraju kako su šanse za novo izlječenje vrlo male te mu daju još svega nekoliko tjedana života. Oliver ima i Downov sindrom, osjetljiv  je na lijekove, pa mu je onemogućena kemoterapija.

Prijatelji obitelji prikupili su 10.000 funti kako bi dječak svoje posljednje dane proveo na putovanjima gdje će posjetiti mnoštvo zabavnih parkova.

Svoje donacije ovdje možete dati i vi.

 

Pročitajte više