Iz Sonyja komentirali Obamine izjave: On ne govori istinu!

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARACK OBAMA osvrnuo se u svojem obraćanju javnosti ovog petka na hakerski napad na Sony, ustvrdivši da su iz tvrtke napravili grešku što su otkazali premijeru "Intervjua" i na taj način omogućili "nekom tamo diktatoru" da određuje kako će se Amerika ponašati.

Dodao je i da su ga iz Sonyja trebali kontaktirati te da bi im on kazao da se film ipak treba prikazati: "Volio bih da su prvo razgovarali sa mnom. Rekao bih im da ne ulaze u obrazac u kojem ih zastrašuje ovakva vrsta kriminala", kazao je.

>> FBI optužio Sjevernu Koreju za hakerski napad, oglasio se i Obama: "Sony je pogriješio!"

A direktor Sonyja Michael Lynton sad je dogovorio na Obamine komentare ustvrdivši da studio "nije popustio" i da su "Predsjednik, mediji i javnost u zabludi o onome što se stvarno dogodilo", prenosi Business Insider.

Osim toga, Hollywood Reporter piše i da su iz Sonyja kontaktirali Bijelu kuću prije nego što su povukli film: "Obavljeno je puno razgovora i prije i nakon što je film povučen ove srijede", kazao je neimenovani izvor.

U svojoj službenoj izjavi nakon Obamina govora stoji da je "samo donesena odluka kojom se odustaje od objavljivanja filma na Božić, nakon što su mnogi kinematografi odbili prikazati ga". Dodano je i da se "istražuju alternative koje će omogućiti objavljivanje filma na drugim platformama" te da još uvijek "postoji nada da će svatko tko želi pogledati film to moći i napraviti".

"Više od tri tjedna, unatoč brutalnim upadima u našu tvrtku i privatne živote naših zaposlenika, zadržali smo fokus na jednom cilju: da film bude izdan. Sloboda umjetničkog izričaja nikad ne smije biti potisnuta prijetnjama i iznudama. Mi smo samo odlučili ne prikazati film u kinima na Božić, nakon što su ga vlasnici kina odbili prikazati. Bez kinematografa nismo mogli prikazati film. Nismo imali izbora. Nakon toga odmah smo počeli istraživati alternative za prikazivanje na drugim platformama", stoji u izjavi koja se po tonu prilično razlikuje od onoga što je Sony govorio ranije ovog tjedna.

Naime, u srijedu su za Deadline kazali da "nemaju daljnjih planova" za izdavanje "Intervjua".

Pročitajte više