Jedanaest najprofitabilnijih srpskih brendova... Koji su veliki hit i u Hrvatskoj

Foto: Nikola Puzigaća

MLADI srpski grafički dizajner Nikola Puzigaća koji živi i radi u Beogradu, a rodom je iz Kikinde, ponovno je oduševio.

Ovog puta radi se o "najprofitabilnijim srpskim brendovima", a mnogi će se složiti kako su mnogi od spomenutih "brendova" velik hit i u Hrvatskoj.

"Ova serija predstavlja osobine Srba koje su najizraženije u svakodnevnom životu. Ali i u poslu. S obzirom na komentare izgleda da te osobine nisu vezane samo za Srbe već ih ima u cijeloj regiji pa i u Hrvatskoj. Negdje manje, negdje više. Imamo mi Srbi i super dobrih osobina, a kojih je više, pa na to najjasniji odgovor možemo dobiti ako se zapitamo kako smo i kako nam je u životu", objasnio je Nikola za Index.

Inače, 34-godišnji Nikola već je održao brojne izložbe u regiji, a njegovi su se radovi prošle godine pojavili i u Galeriji Inkubator u Zagrebu.

"Super je bilo u Zagrebu. Sjajna publika, sjajni domaćini. Puno radova je bilo izloženo, reakcije su bile skroz pozitivne, sve u svemu jako sam zaodovljan ućinjenjim u Zagrebu", rekao je Nikola i dodao da se unatoč tematici koja ismijava desničarske stavove nije imao previše negativnih susreta.

"Ima i negativnih komentara. Srećom oni su u manjini. Na nivou statističke greške. Doduše, ako izdvojite recimo samo ovaj serijal 'Serbian brands' i objavite samo njega, ljudi koji nisu upoznati s ranijim radovima odmah me proglase srbomrscem, stranim plaćenikom, jer vide nekoga tko dira i omalovažava njihove osobine i narod, a u stvari taj narod je njihov koliko i moj, i kad kažem da smo bahati, nije cilj da kažem samo da smo bahati nego 'hajdemo ne biti bahati, svi, zajedno", rekao nam je.

U svakom slučaju njegova popularnost iz dana i dan raste, a tvrdi da je posebnu pažnju privukla upravo posljednja serija postera: "Evo, upravo najviše pažnje privukli su ovi radovi iako su nastali prije godinu i pol dana i regularno su bili online sve vrijeme".

Druge radove Nikole Puzigaće možete pronaći na njegovom profilu na Facebooku ili na njegovoj stranici.

Pročitajte više