Jeste li znali da je jedna od Bondovih djevojaka bila i transseksualka?

DOK OBOŽAVATELJI željno čekaju da u kina stigne novi film o Jamesu Bondu, 23. po redu - "Skyfall", mnogi se prisjećaju najboljih trenutaka i najzanimljivijih detalja iz 50 godina duge karijere najpoznatijeg tajnog agenta. Osim glumaca koji su utjelovili Bonda, javnosti su oduvijek bile omiljene i ljepotice koje su se našle u ulogama Bondovih djevojaka. Jeste li znali da je jedna od njih i transseksualka?

Danas 57-godišnja Caroline "Tula" Cossey britanska je manekenka koja se 1981. godine pojavila u filmu "Samo za tvoje oči", u kojem je Bonda utjelovio legendarni Roger Moore. Caroline je rođena kao Barry, ali je tijekom puberteta otkrila svoju žensku stranu, podvrgla se hormonskoj terapiji te plastičnim operacijama dala napraviti grudi i promijeniti spol. Službeno je "žena" postala kao 20-godišnjakinja, 31. prosinca 1974. godine, nakon operacije kojoj se podvrgla u Londonu.

Osim što je pozirala za prestižne modne časopise poput Voguea i Harper's Bazaara, 1981. godine se skinula i za Playboy, kao prva transseksualka koja se pojavila u tom poznatom časopisu za muškarce. Godinu dana kasnije izdala je i svoju prvu autobiografiju "Tula: Ja sam žena", a 1991. godine, kad je ponovno pozirala za Playboy, izašla je i njena druga autobiografija "Moja priča".

Pročitajte više