Jinxi rođendanskim koncertom "blokirali" Tuškanac

Foto: Press

VIŠE od 3500 ljudi na igralištu Tuškanac i barem još 5000 na prilazima igralištu svjedočilo je jučer najvećoj rođendanskoj zabavi, velikom koncertu grupe Jinx povodom 20 godina rada kojim je službeno započelo ovogodišnje Gričevanje.



Plato iznad garaže Tuškanac bio je premali da primi sve koji su htjeli uživati u nastupu Jinxa i njihovih gostiju, ali to nije smetalo da se sjajna atmosfera preseli i na sve okolne ulice i parkove. Od Rokovog perivoja, Aleksandrovih stuba, Dežmanove i Streljačke do Tuškanca Zagreb je došao pozdraviti bend, ali i pridružiti se velikoj akciji skupljanja pomoći za ugrožene poplavama.



Poseban novi, osvježeni set obogaćen gostima - Ristom Ibrićem na mandolini, Kiki the Kidom na bubnjevima, Hrvojem Gunjačom na basu, Nevenom Mijačem na usnoj harmonici, Nenom Grahovcem na trombonu, Jakšom Kriletićem Jordesom na saksofonu, te Ivanom Rushaidat i Dubravkom Ivanišem Daddyjem kao gostujućim vokalima – izmamio je široke osmjehe svima prisutnima i pokazao zbog čega Jinxe smatraju bendom teško usporedivim s ijednim drugim na našoj sceni. Yaya, Coki, Berko, Goody, Pavlica, Cvanci, Kova i Miron oborili su usput rekord posjećenosti Gričevanja, ali, važnije od toga, pozvali Zagrepčane da u jednoj večeri skupe 500 kilograma hrane, higijenskih potrepština i vode koji su odmah poslije koncerta dostavljeni Crvenom križu.

Večer za pamćenje u kojoj su Jinxi bili tamo gdje je baš sve po njihovom.

Pročitajte više