Johnny Štulić objavio 18 novih pjesama i otkrio: Bregović je fenomen!

BRANIMIR ŠTULIĆ za vikend je postavio 18 pjesama na YouTube. Radi se uglavnom o obradama poznatih bisera narodnih pjesama. Među njima su i "U lijepom starom gradu Višegradu", "Nema ljepše djevojke", "Oj Jelo Jelena", "U ranu zoru" i mnoge druge. Novinarka Dnevnog avaza pohvalila je njegove nove pjesme, a on je to prokomentirao riječima: "Uspjele su pjesme, dobrano su uspjele".

"Osnovna stvar je da, kad je nešto friško, to odmah snimim ako imam mogućnosti, jer onda najbolje ispadne. Čim ja to nosim u sebi dva dana. tjedan dana, izgubim odnos prema tome i ne mogu ništa više od toga napraviti. Potrefi se jednostavno. Internet mi je mnogo pomogao, znao sam 90 posto tih pjesama više-manje, ali dosta je sitnica i dobro ti dođe", izjavio je Štulić. Objasnio je i zašto se odlučio na narodnu glazbu. "Zato što je to narodno. Pjesma je pjesma. Narodne, koje su sačuvane, uglavnom na melodiju idu, a najvažnije mi je to što ovo nitko prije nije napravio. Meni je trebalo za taj projekt 20-30 godina, a to su dva agregatna stanja, kao struja 110 i 220 volti".

Svoje autorske, nove pjesme, ne namjerava postavljati na YouTube jer su one privatna stvar. Isto tako, neće objavljivati ni pjesme na CD-u. "Nemam nikakvog cilja s s objavljivanjem pjesama na YouTubeu. Drago mi je kada se relaksiram, kada oči umorim književnošću, da onda malo čujem nešto što mi se sviđa", objasnio je objavljivanje 18 pjesama na YouTubeu. Broj klikova ga ne opterećuje jer ionako, kaže, sve radi zbog sebe.

Osim glazbom, i dalje se bavi proučavanjem povijesti, a sada pručava kraljevića Marka. "To je kraj 14. stoljeća. Dosta stvari tu ne štima. Narodne pjesme sigurno nose dosta toga, ali o njemu se ne zna ništa osim da se ženio i da je ponovno mijenjao drugu ženu za prvu te poginuo 1395. godine". Otkrio je potom i kako smatra da je Goran Bregović fenomen s kojim se nitko ne može usporediti, a za sebe skromno otkrio kako ne pamti ni kada mu je rođendan.

Pročitajte više