Ljutiti fan odgovorio na Madonnin Facebook aktivizam: "Ne zanimaju te gay prava, samo želiš zaraditi"



RANIJE ovog mjeseca svjetski su se mediji raspisali o kontroverznom zakonu kojim se u Rusiji zabranilo "promoviranje homoseksualnosti" što se u konačnici odnosi i na javni razgovor o LGBT pravima. Madonnu je ova nepravda duboko pogodila pa je odlučila o tome progovoriti i na svojem Facebook profilu.

Ranije ovog tjedna Kraljica popa odlučila je svoju podršku iskazati čudnovatim postom koji bi se najbolje mogao opisati kao poezija, a to je, naravno, rezultiralo podrškom svjetskih medija i ljutnjom jednog dijela čitatelja nesklonih patetičnim i samodopadnim ispadima pop zvijezda. Oni su, naime, u njenim riječima prepoznali neiskrenost. U njenoj je izjavi stajalo:

"Ja sam borac za slobodu
Moj nastup
Moje pjesme
Moj rad
Moja umjetnost
Sve je to u cilju slobode izražavanja
Slobode da izaberete, da djelujete
Uvijek humano i suosjećajno
Doći ću u St. Petersburg i dići svoj glas za gay
zajednicu, podržati gay zajednicu i dati
snagu i nadahnuti one koji se osjećaju
potlačeno.
Ne bježim pred problemima
Za vrijeme nastupa pričat ću o ovoj smiješnoj nepravdi."

Samo nekoliko dana kasnije, na njenu su pravedničku borbu reagirali mnogi. Od istomišljenika koji su joj sugerirali da bojkotira koncert u St. Petersburgu i na taj način pokaže svoje neslaganje s ovim zakonom, preko gradskog čelnika Vitalya Milanova koji je pjevačici zaprijetio novim zakonom i uhićenjem, pa sve do ljutitih fanova koji su na sve reagirali kritikom:

"Jebi se. Ne zanimaju te gay prava! Samo želiš zaraditi."

Pročitajte više