Microsoft uz pomoć besplatnih Windowsa 10 kreće u revolucionarnu borbu protiv pirata

Screenshot: YouTube

MICROSOFT je u utorak otkrio da će Windows 10 stići na ljeto, što je ranije nego što se očekivalo. Bit će dostupan u 190 zemalja na 11 jezika, a IT div odlučio je krenuti u borbu protiv pirata na revolucionaran način.

"Besplatno ćemo nadograditi sva računala na Windows 10, imala ona valjane ili krivotvorene licence", rekao je za Reuters Terry Myerson iz Microsofta.

Plan da stotine milijuna korisnika dobiju besplatnu Windows 10 licencu otkriven je tijekom WinHEC tehnološke konferencije u Shenzhenu. Ovim se potezom želi privući milijune korisnika s piratiziranim licencama u Kini na legalne licence.

Prije dvije godine Microsoft je pokušao nižom cijenom Windows 8.x sustava od 49 dolara privući Kineze, no to nije donijelo očekivane plodove.

Prve informacije bile su da će Windows 10 biti servis na kojeg će se besplatno moći nadograditi u prvoj godini dostupnosti. Procjenjuje se kako su u Kini čak dvije trećine svih računala na piratiziranoj verziji Windowsa, a kako bi progurao legalnu verziju Microsoft će udružiti snage s Lenovom, Tencentom i Xiaomiju. 

Pročitajte više