Na Lokrumu započela gradnja novog seta "Igre prijestolja"

Screenshot: Vimeo

SNIMANJE pete sezone "Igre prijestolja" trenutno je u tijeku.

Englez Mark Thomas koji živi u Dubrovniku i vodi svoju stranicu "Englishman in Dubrovnik", objavio je na svom blogu vijest da je na Lokrumu započela gradnja još jednog seta serije.

"Dvije velike drvene konstrukcije pojavile su se na sredini otoka blizu benediktinskog samostana. Dio zemlje raščišćen je za građevine, drevni kameni zidovi i stepenice u blizini također su popravljene i očišćene. Direktno između dvije drvene građevine stoji palma. Lokrum je već korišten kao lokacija za 'Igru prijestolja'. U drugoj sezoni služio je kao lokacija za Quarth, 'kraljicu gradova'.

Dubrovnik, koji glumi King's Landing u televizijskoj seriji, služio je kao lokacija od druge sezone. Ova godina bit će velika za grad jer se puno velikih scena planira snimati u njemu, uključujući i onu u kojoj će Lena Headey, koja u seriji igra Cersei Lannister, hodati gola od dubrovačke katedrale do palače Sponza.

Oko dvije nove konstrukcije na Lokrumu nalazi se kanal za vodu. Koje ćemo scene, kraljevstvo ili likove vidjeti ovdje otkrit će se u nadolazećim tjednima", napisao je Thomas.

Fotografije budućeg seta "Igre prijestolja" možete pogledati ovdje.
 

Pročitajte više