Najskuplji razvod u povijesti: Bivša supruga dobit će 25 milijardi kuna

Foto: Guliver/Getty Images

DMITRIJ RIBOLOVLJEV, ruski milijarder, biznismen, investitor i vlasnik nogometnog kluba AS Monaco, svojoj će bivšoj supruzi Eleni morati isplatiti 4,020,555,987 švicarskih franaka (oko 25 milijardi kuna) što njihov razvod čini najskupljim u povijesti (što tvrdi i njezin odvjetnik).

Brakorazvodna je parnica trajala punih šest godina, a u sklopu nagodbe bivšoj supruzi pripala su i dva najvrednija imanja ikada kupljena u SAD-u (palača u Palm Beachu i stan u New Yorku).

No, to nije sve, Eleni je pripao i grčki otok Scorpios, nekoć u vlasništvu Aristotela Onassisa, kuća u najluksuznijoj četvrti Ženeve u kojoj su živjeli dok su još bili u braku, te imanje u blizini skijališta Gstaad.

Par je bio u braku 23 godine. Elena Ribolovljeva dobila je i skrbništvo nad mlađom kćeri Anom. Starija Ekaterina je punoljetna, a sudu su kod odlučivanja pomogle i njezine tvrdnje da više ne može ostati ravnodušna na njegovu nevjeru i neprestano tulumarenje na jahtama gdje Dmitrij i njegovi prijatelji, također ruski bogataši, međusobno dijele mlade djevojke.

Presuda znači da će vlasnik nogometnog kluba Monaco izgubiti oko pola svoje procijenjene imovine.
Ribolovljev, poznat kao "kralj gnojiva", bogatstvo je zaradio proizvodnjom kalijeva karbonata koji se koristi za umjetna gnojiva.

Rekorderi brakorazvodnih parnica dosad su bili Alec Wildenstein i njegova supruga Joceyln (14 milijardi kuna), a stopu ih prate Rupert Murdoch i bivša supruga Anna (10 milijardi kuna).

Ribolovljev, koji je Monaco kupio prije tri godine i potrošio milijune na kupovinu vrhunskih nogometaša, najavio je žalbu na presudu.

Dmitrij je nedavno viđen u Monaku, u društvu nove djevojke, a vjerujemo kako će ovog puta biti oprezniji.

Pročitajte više