Nakon što je vidjela ovu fotku promijenila je život, a rezultat je zapanjujuć

Foto: Facebook/Twitter

NAKON što je vidjela svoju fotografiju sa sestrine svadbe, na kojoj je bila djeveruša, Sarah Oldham ostala je u šoku. Odlučila je tada da će smršavjeti, a uspjehu koji je postigla nije se ni nadala. Izgubila je gotovo polovicu svoje tjelesne mase i postala prvakinja u bodybuildingu.

Vaga je pokazivala više od sto kilograma, a na sestrinom vjenčanju jedva se ugurala u haljinu veličine 50. Sve to ju je natjeralo da se trgne i promijeni svoj život. Danas teži 55 kilograma i nosi veličinu 36.

Zbog redovite tjelovježbe dobila je mišiće, pa se odlučila natjecati u bodybuildingu. Ove godine pobijedila je na nacionalnom natjecanju te će predstavljati Veliku Britaniju na natjecanju na Tenerifima u listopadu.

"Bila sam djeveruša na sestrinom vjenčanju prije nekoliko godina i bila sam užasnuta što moram nositi veličinu 50. Tada sam shvatila da nešto moram napraviti, nisam bila zadovoljna svojim tijelom. U najtežoj fazi imala sam više od 100 kilograma", rekla je.

Kad je vidjela fotografije s vjenčanja, osjetila je neugodu i zaklela se da će se promijeniti.

"U početku sam izgubila nekoliko kilograma, no sve se promijenilo kad se prije 18 mjeseci nedaleko mog doma otvorila teretana. Učlanila sam se, no ubrzo bi mi postalo dosadno nakon samo 15 minuta vježbanja. Slijedila sam nekoliko osobnih trenera na Facebooku i Twitteru kako bih našla motivaciju te sam pronašla nešto o bikini fitnessu što mi se činilo zanimljivim i dostižnim", ispričala je za Daily Mail.

Upravo to je bilo inspiracija koja je Sari trebala, a ubrzo se počela natjecati.

"Angažirala sam osobnog trenera i uskoro sam napredovala do više kategorije. Jedan od najljepših trenutaka bio mi je osvajanje titule Miss Toned Northants 2015. Volim se natjecati, a još više osvajati nagrade. Bilo je nevjerojatno, to je bio dokaz da mogu ostvariti sve što želim", rekla je.

Sarah je danas toliko posvećena vježbanju da trenira u teretani dva sata po pet puta tjedno. Osim toga, drži se stroge dijete s piletinom, brokulom i rižom kako bi ostala vitka i mišičava. Vikendima su joj dopušteni losos, krumpir i ugljikohidrati.

"Brže gubite kilograme kad imate mišiće jer brže trošite kalorije. Ženama bih preporučila dizanje utega jer vam daje obline. Čak i kad nisam u teretani, vježbam na stacionarnom biciklu dokgledam TV. Da to mogu raditi cijelo vrijeme, radila bih", tvrdi.

Na kraju je zaključila da joj je vježbanje podiglo samopouzdanje.

"To svi vide. Ovo mi je uistinu promijenilo život", zaključila je. 

Pročitajte više