Nije nas briga što je danas najdepresivniji dan u godini

Ilustracija: Shutterstock

TRADICIONALNO s novom godinom dolaze i izračuni o najdepresivnijem danu.

A prema procjenama Tužni ponedjeljak je upravo danas: dotukli su nas troškovi iz prosinca, neuspješne novogodišnje odluke i povratak na posao. Doduše, tu dolazimo do "problema", odnosno do rješenja problema za sve Hrvate i druge nacije kojima su Sveta tri kralja neradni dan - nema ni tolike depresije. Doduše, to možda znači da će nas ona snaći tek sutra ili idućeg ponedjeljka, ali o tome ćemo tada razmišljati...

Podsjetimo, "formulu" Tužnog ponedjeljka prvi je 2005. godine osmislio Cliff Arnall, uzimajući u obzir nekoliko faktora kao što su vremenski uvjeti, dugovi, propale novogodišnje odluke i broj dana koji je prošao od Božića, piše Daily Mail.

Ali, proteklih nekoliko godina istraživači su analiziriali više od dva milijuna tweetova koje su Britanci objavili u siječnju tražeći negativne komentare i fraze koje bi ukazale na generalni pad raspoloženja. Otkrili su da će danas brojke biti na otprilike pet puta više od prosjeka kad su u pitanju tweetovi vezani uz krivnju zbog neizvršavanja odluka koje su donijeli s novom godinom.

Analize su otkrile i da će se ljudi šest puta više nego inače žaliti na vrijeme, te da će se muškarci osjećati lošije nego žene.

S druge strane, pravni stručnjaci ovaj su dan prozvali Ponedjeljkom razvoda, tvrdeći da je u pitanju najpopularniji dan u godini za započinjanje brakorazvodne parnice. Također, iz Instituta za menadžment poručuju da su na ovaj dan radnici najnezadovoljniji svojim trenutnim poslom te jedan od pet planira promjenu.

Srećom pa su nas sve te nedaće zahvaljujući neradnom ponedjeljku ove godine zaobišle, a nije loše podsjetiti se i ovih činjenica.
 

Pročitajte više