Nije za one slabog želuca: Nike tenisica od ljudske kože

ADAM Brandejs je inovativan i višestruko nagrađivani dizajner, koji u svojem portfoliu ima radove za klijente poput Audija, Coca-Colle, Stelle Artois, čak i Zoološki vrt Toronta, a imao je izložbe na tri kontinenta – Europi, Sjevernoj Americi i Aziji. Brandejs često ide 'korak dalje' u svojim idejama, a jedno od njegovih najbizarnijih umjetničkih ostvarenja jest Nike tenisica napravljena od ljudske kože. U redu je, koristio je vlastitu kožu.

Brandejs se odlučio za ovakvu šok terapiju preko umjetničkog djela kako bi prenio poruku. U slučaju tenisice od ljudske kože, poruka je da velike robne marke, korporacije, ovise uvelike o ljudskoj radnoj snazi u siromašnijim zemljama, a radni uvjeti su toliko naporni da ljudi doslovno ostave dio sebe na radnom mjestu. Ova Nike tenisica je zapravo animatronska skulptura, napravljena od gumenih kalupa, komadića Brandejsove kože, spojena lateksom, a sadrži nekoliko minijaturnih motora koji čitavu stvar pokreću. Stavio je tu i malo kose svoga cimera. Da ne bi bilo dosadno, Brandejs je unutra ubacio Rio MP3 player. Ako ste zainteresirani, veličina je broj 44.



Provjerite Brandejsov portfolio, koji se sastoji od vrhunskih dizajnerskih rješenja za velike klijente, te bizarnih umjetničkih instalacija napravljenih za vlastitu zabavu.

Pročitajte više