Objašnjen "misteriozni krug na nebu": Izvanzemaljci, vladin eksperiment ili nešto treće?

Screenshot: YouTube

KAO ŠTO to i inače biva u ovakvim slučajevima, mediji su od jednog videa (koji mogu biti, ne moraju, ali vjerojatno jesu lažirani) objavljenog na internetu napravili apsolutni spektakl s vrlo mala informacija i puno nagađanja.

Naime, video dimnog prstena koji je na nebu snimila 16-godišnja školarka, izazvao je val nagađanja, prvenstveno zbog njezinog opisa da je krug na nebu stajao nekoliko minuta da bi zatim misteriozno iščezao.

Naravno, sam opis od početka je bio sumnjiv, ali to nije spriječilo mnoge da razviju niz nevjerojatnih teorija. Neki smatraju da je riječ o lažiranom videu, a drugi su se pak ozbiljno "raspojasali" i zaključili kako se radi o: neobičnom meteorološkom fenomenu, roju insekata, jatu ptica, tajnom vladinom eksperimentu i naravno - izvanzemaljcima.

No, odgovor je stigao direktno iz dvorca Warwicka iznad kojeg se krug pojavio, i nažalost, razočarat će mnoge koji su toliko željeli vjerovati da je riječ o nečem zanimljivom.

Naime, glasnogovornik dvorca Warwick objasnio je da su zaposlenici iskušavali vatromet, a u ovom konkretnom slučaju radilo se o "Trebuchet Fireballu", divovskom katapultu koji je atrakcija za posjetitelje dvorca.

"Vidjeli smo niz različitih efekata, a jedan od njih bio je i dimni krug koji se nalazi na snimci. Nažalost, u ovom trenutku još uvijek ne znamo što izaziva ovaj fenomen, ali slažemo se da se radi o jezivom prizoru", rekao je glasnogovornik.

Stoga, vrijeme je da oni bujnije mašte prihvate objašnjenje i pronađu nešto novo ili razviju teoriju zavjere o vladi koja na ovaj način pokušava prikriti pravu pozadinu dimnih krugova.

Pročitajte više