Oni tvrde da "dad bod" nije samo trend već da je stvar ozbiljna

Foto: Instagram

ČULI ste za fenomen zvan "dad bod", odnosno za novi trend koji slavi "prirodno muško tijelo". Za neupućene, riječ dolazi od pojmova "dad" i "body" i sinonim je za muškarce koji imaju "normalno" tijelo i ne opterećuju se previše teretanom i brojanjem kalorija, a stvar se u prvom redu odnosi na mlade ili nešto starije očeve.

Oni koji podupiru ovaj trend tvrde da cure možda fantaziraju o mišićavim, nabildanim likovima, no da u stvarnosti traže tipa koji je "normalan", odnosno koji je "prirodniji i više okrenut nekim drugim vrijednostima". "Dad bod" je u kratkom vremenu postao hit, cure diljem svijeta se kunu kako im je upravo to, "prirodno muško tijelo", najbolje i totalno super, a da priča bude potpuna, uskoro je stigao i ženski odgovor - "mom bod". Da ne duljimo, sve je isto, samo obrnuto - slavi se "prirodno žensko tijelo", naročito tijelo cura i žena koje imaju djecu te koje se ne zamaraju mainstream imperativima o ljepoti, utegnutosti, zategnutosti i tome slično.

"Dad bod" trend se može, tvrde oni, znanstveno dokazati

Cijela je priča završila pod povećalom dvojice Amerikanaca koji tvrde da se ne radi se o prolaznom fenomenu niti o trivijalnom trendu, već da priča itekako ima svoje znanstveno uporište. Naime, Josh Barro, novinar New York Timesa, i Justin Wolfers, profesor ekonomije na Sveučilištu Michigan, odlučili su se ozbiljnije pozabaviti ovom tematikom stoga su opis fenomena (koji je dala studentica s Clemsona, Mackenzie Pearson, koja je i pokrenula cijelu priču) usporedili s rezultatima najnovijeg istraživanja o zdravlju i prehrani Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku u SAD-u.

Rezultate usporedbe, koja navodno dokazuje da su muškarci koji furaju "dad bod" zaista privlačniji, objavili su u New York Timesu, a u njihovoj objavi stoji, između ostaloga, i to da mladi očevi u prosjeku imaju pokoji kilogram više od muškaraca svoje dobi koji još nemaju djecu, no da su "dad bodu" ipak skloniji očevi koji imaju stariju djecu, te da nije baš sigurno je li "dad bod" posljedica očinstva, ili pak, možda i njegov uzrok, jer su "prirodniji" muškarci "očigledno privlačniji ženama". 

"Ako je internet u pravu kada tvrdi da su muškarci s pokojim kilogramom više, ili viška, privlačniji, možda je to zbog toga što je njihov izgled potencijalno dokaz o njihovoj reproduktivnoj sposobnosti", objašnjava ovaj dvojac.

 

 

Pročitajte više