Ormari Claudia Stellata oživljuju na Festivalu novog cirkusa



ZA TJEDAN dana na Sceni Travno izvest će se središnja predstava ovogodišnjeg Festivala novog cirkusa. Iza festivalskih vizuala koji prikazuju ljudske udove što vire iz drvene kutije krije se Claudio Stellato, belgijski performer čija će novomagijska predstava „L'Autre“ („Drugo“) u Zagrebu igrati dvije večeri, 10. i 11. studenoga, u 20 sati.

Na mračnoj pozornici postupno otkrivamo začudni suživot umjetnika i objekata poput velikog ormara ili noćnog ormarića. Njihova interakcija prkosi zakonima logike, katkad i fizike, a plod je trogodišnjeg istraživanja odnosa tijela i objekta, te jezika pokreta. U nadrealnim prizorima na granici svjetla i sjene namještaj oživljuje i isprepliće se s tijelom umjetnika.


„U predivno nenametljivom coup de théâtre tama iščezava da bi razotkrila ništa drugo doli prazan prostor i viseće kazališne zastore na mjestima gdje sam zamišljao tim scenskih tehničara kako mahnito cupkaju ne bi li omogućili da Stellato i njegovi objekti nastaju, nestaju i lebde u prostoru.“ (Terry o'Donovan, Total Theatre Review)

Claudio Stellato je multidisciplinarni umjetnik rođen u Milanu, a živi i radi u Bruxellesu. Educirao se u jazz glazbi i cirkuskoj umjetnosti, a surađivao je s brojnim plesnim i dramskim umjetnicima, između ostalog i sa skupinom Dame de Pic belgijske koreografkinje Karine Ponties, čiju smo produkciju „Humus Vertebra“ imali prilike vidjeti i u Zagrebačkom plesnom centru.

Ulaznice za izvedbe predstave „L'Autre“ na Sceni Travno po cijeni od 80 kuna prodaju se u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37), ili putem bankovnih uplata (upute na www.cirkus.hr ili na e-mail ulaznice@cirkus.hr).

Pročitajte više