Osječka carina u novom biznisu: Prodaju 460 litara rakije sa 45 posto alkohola

Foto: Carina.hr

CARINSKA uprava u Osijeku objavila je na svojim internetskim stranicama oglas o javnoj prodaji rakije kojim poziva sve zainteresirane na Prvu javnu dražbu 657 boca rakije.

Točnije, radi se o 358 boca rakije Gružanska zlatna nit, u, kako stoji, originalnoj ambalaži te 299 boca rakije Zlatiborsko zvono. Pakiranja su od 0,7 litara, a obje vrste rakije sadrže 45 posto alkohola.

Početna cijena jedne boce rakije je 40 kuna, bez PDV-a, a roba se prije kupnje može i razgledati u skladištu Carinske uprave.

"Roba se prodaje skupno pravnim osobama, ugostiteljima i trgovcima. Roba se prodaje po modelu 'viđeno-kupljeno', prodaje se bez garancije i obveza je kupca u slučaju potrebe ishoditi potrebne dozvole ili isprave. Kupac robe u obvezi je naručiti i kupiti markice Ministarstva financija za obilježavanje alkoholnih pića i nalijepiti je na boce pod carinskim nadzorom u skladištu PCU Osijek. Trošarina je obračunata u upravnom postupku i neće se uračunavati na iznos postignut na javnoj dražbi. Roba je sanitarno pregledana i nema zapreka za puštanje na tržište", stoji u oglasu.

Dražba će se održati idući petak, 19. prosinca 2014., u prostoru Carinske uprave Osijek.

 

Pročitajte više