Otkriveno koliko zarađuju najveće holivudske zvijezde

Screenshot: YouTube

IAKO se u posljednje vrijeme priča da zvijezde više ne zarađuju kao prije, to ne znači da su loše plaćene.

Prema anketi koju je među producentima, agentima i izvršnim direktorima proveo Hollywood Reporter barem šestero glumaca zarađuje više od 20 milijuna dolara po filmu, što je u rangu s visokim plaćama '90-ih, kad je niz glumaca (uključujući Kevina Costnera, Mela Gibsona i Toma Cruisea) dosezao tu magičnu brojku.

Danas Klub od 20 milijuna dolara uključuje Roberta Downeyja Jr.-a, Leonarda DiCaprija, Sandru Bullock, Angelinu Jolie, Denzela Washingtona i Matta Damona. Downey takav iznos dobiva za filmove o Iron Manu, a Damon će je dobiti za novi nastavak u serijalu o Jamesu Bourneu, ali niti jedan niti drugi nisu dobili ni približno toliko za filmove "The Judge" i "The Monuments Men".

Sam vrh ipak pripada DiCapriju koji je za "Vuka s Wall Streeta" dobio 25 milijuna dolara unaprijed. Ali, u tom je ugovoru postojala caka: honorar je uključivao i plaću za producentski dio posla, a u slučaju da je budžet bio premašen, on je morao dodatan novac izdvojiti iz svoje plaće.

Nakon uspjeha "Snajperista" i tri nominacije za Oscara, očekuje se da će Bradley Cooper potraživati između 15 i 20 milijuna po filmu, čime se diže u novi razred nakon što je 15 milijuna dobio za treći nastavak "Mamurluka".

U akcijskoj kategoriji Dwayne Johnson po filmu traži 14, 15 milijuna dolara. Toliko je otprilike dobio za "Herkula" i "San Andreas", iako izvori tvrde da je dobio puno manje za pojavljivanje u "Furious 7".

Što se žena tiče, osim spomenutih Jolie i Bullock, u kategoriji onih koje zarađuju oko 15 milijuna po filmu nalaze se Melissa McCarthy i Jennifer Lawrence. Bullock je još uvijek najbolje plaćena glumica nakon spektakularnog ugovora za "Gravitaciju" za koju je zaradila više od 70 milijuna dolara, kad se zbrojila i zarada s blagajni. Dobila je 20 milijuna unaprijed, a ostatak od zarade filma.

Jolie je zaradila više od 15 milijuna dolara za "Maleficent", a izvori kažu da bi trebala dobiti 20 milijuna (koliko je dobila i za "Salt") u slučaju nastavka.

Pročitajte više