Pod stresom ste? Posjetite "sobu bijesa" u Novom Sadu

Screenshot: YouTube

DOBRODOŠLI u "sobu bijesa", mjesto na kojem si oni koji su pod stresom napokon mogu dati oduška i izbaciti ga na najbolji mogući način – razbijanjem. Ideja je vrlo jednostavna – u što kraćem vremenskom razdoblju uništiti što je više moguće stvari koje se nalaze oko vas.

Iako svoje korijene vuče iz američkog Dallasa, gdje je prvi put otvorena, dvojica srpskih tinejdžera  došli su na ideju da u Novom Sadu otvore sličnu ustanovu. Ideju su realizirali još u studenom, no veću medijsku pozornost dobili su tek u posljednje vrijeme kad im je, kažu, i posao procvjetao. U američkoj verziji za izbacivanje bijesa treba platiti čak 75 dolara, dok je novosadska cijena puno manja. Za nešto manje od pet eura (oko 35 kuna ili 518 dinara) možete unajmiti garažu i razbijati što god vam se nađe pod rukom - krevet, stol, police ili stolice, prenosi Daily Mail. Njihova se ideja pokazala vrlo unosnom, jer je ljudi pod stresom bilo mnogo više no što su očekivali.

"U prosjeku imamo jednu osobu dnevno, no zna ih biti i mnogo više. Obično im treba oko pet minuta da unište ono što ih okružuje u garaži. Imamo i dosta ženskih posjetitelja, a svima je zajednička jedna stvar – kad izađu iz garaže, oni su ponovo rođeni ljudi", naglašava jedan od vlasnika "sobe bijesa" Nikola Paušić.


Svaki posjetitelj prije ulaska potpisuje izjavu kojom potvrđuje da ova ustanova ne nudi nikakvu medicinsku pomoć. Kako vlasnici naglašavaju, interes za njihove usluge iz dana u dan sve je veći, a iako mnogi stručnjaci tvrde kako ovakav način izbacivanja stresa može imati i suprotan učinak, brojni klijenti srpske sobe bijesa zasad su rezultatima i više no zadovoljni.

 

Pročitajte više