Političarka koju je proslavio dekolte: Fotkam se jer sam pobijedila traumu, bila sam silovana

Foto: Twitter

KAREN DANCZUK, gradska vijećnica Rochdalea i supruga laburista Simona Danczuka, ljetos se proslavila na internetu zahvaljujući svojim provokativnim selfiejima.

A sad je otkrila da izazovne fotografija ne društvenim mrežama objavljuje kao prkosni odgovor na činjenicu da je kao dijete bila silovana. 31-godišnja Danczuk kazala je da je silovana kad je imala šest godina te da se od toga oporavila nakon što je potražila pomoć liječnika, ali i uz podršku svoga supruga, prenosi Telegraph.

Osvrnula se i na to da joj je zamjenica laburističke stranke Harriet Harman nedavno kazala da je "prelijepa za politiku".

"Godinama sam se osjećala bezvrijedno, krivo, mislila sam da sam nekako to sve i zaslužila. Ali bila sam dijete. Godinama nakon toga pila sam antidepresive i htjela se ubiti", kazala je i dodala da je malo samopouzdanja vratila nakon što ju je suprug ohrabrio da ode na terapiju. Pojasnila je da se toliko sramila da je običavala "pokrivati svoje tijelo i nositi crnu odjeću od glave do pete" kako ne bi privukla pažnju.

Ipak, sad zna da nije napravila ništa krivo. "Napokon sam shvatila da to nije bila moja krivica. Mogu se zabavljati bez da se sramim sama sebe. I to je razlog zašto se fotografiram i objavljujem fotke na Twitteru - jer mogu. Slobodna sam napraviti što god želim", poručila je.
 

Pročitajte više