Pripreme za ponoćnu tekmu mogu početi! Možete li luđe nego protiv Brazila?

Foto: Čitatelji Indexa

DANAS ili, točnije, sutra napokon ćemo u punom jeku osjetiti posljedice činjenice da se ovogodišnje Svjetsko prvenstvo odvija u nekoliko vremenskih zona udaljenoj zemlji.

Vatreni će u ponoć po našem vremenu istrčati na travnjak u potrazi za prvim bodovima na SP-u i to u utakmici protiv Kameruna. Sad smo vam rekli sve što već vjerojatno znate, a jednako tako sigurno znate da idemo na pobjedu, što znači da će danas sigurno biti ludo.

Budući da do utakmice ima još pola dana, možda se još niste odlučili kamo ćete pa vas podsjećamo što nude veći gradovi.

U Zagrebu zasad postoje tri glavne lokacije na kojima će se pratiti utakmice (Bundek, Trg Krešimira Ćosića i Trg bana Jelačića) i nekoliko sporednih.

Na središnjem zagrebačkom trgu, klub navijača reprezentacije "Uvijek vjerni" organizirat će najveću fan zonu u Europi. Tamo će biti postavljen ekran veličine 52 četvorna metra, navijačka zona bit će postavljena mjesec dana: od 12. lipnja do 13. srpnja od podneva do 2 sata poslije ponoći.

Od 12. lipnja do 13. srpnja, odnosno u vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva, zagrebački ugostitelji smiju raditi do dva sata ujutro, ali uz jedan uvjet: "Svatko tko produži svoje radno vrijeme, s obzirom na Zakon, mora zaposliti barem još jednog djelatnika. Sad smatrajte koliko je to pozitivna situacija u gospodarskom smjeru, a ne koliki je promet. Jer sam promet vam ništa ne znači", ustvrdio je predsjednik Udruženja ugostitelja Grada Zagreba Nenad Šepak.

Na Bundeku se održava Festival nogometa u sklopu kojeg će prije svake utakmice Hrvatske reprezentacije biti održano zagrijavanje uz jednog izvođača. Podignut je šator površine 775 četvornih metara, a festival ima i humanitarni karakter budući da će se prodavati navijačke naljepnice za lice i tijelo, a dio sredstava namijenjen je Hrvatskoj ligi protiv raka.

Osim spomenutih lokacija praćenje utakmica organizirano je i na Strossmayerovom trgu gdje je organiziran "retro gourmet - nogometni festival" Foodballerka. U sklopu njega ćete od 11.6 do 21.7., svakog dana od 12 do 24 sata osim gledanja utakmica i navijanja moći uživati i u raznoj hrani.

U Osijeku je produženo radno vrijeme ugostiteljima, a iz Koprivnice su se ovdje preselili Psihomodo Pop koje će u dvorištu Vege nastupiti od 22 sata. Vrata se otvaraju u 20h, ulaz je besplatan, a utakmicu će posjetitelji moći pratiti na čak tri videozida od kojih onaj najveći je površine čak 70m2 i to uz koncertni razglas!

Za sve ljubitelje nogometa Grad Zadar je na Forumu organizirao praćenje utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u kojima igra hrvatska reprezentacija. je počeo otvorenjem, 12. lipnja u 22 sata, a prenose se i susreti Hrvatska - Kamerun, 18. lipnja u 24 sata i Hrvatska - Meksiko, 23. lipnja u 22 sata.

U Splitu je od 12. lipnja do 13. srpnja na Matejuški organizirana Navijačka zona uz gledanje utakmica na velikom ekranu i brojne popratne sadržaje, piše Dalmacija News. Najavljene su plesačice iz Brazila, karaoke, nagradne igre, a videozid bit će okrenut prema Rivi.

Grad Makarska u suradnji s Turističkom zajednicom grada Makarske priprema prijenose utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014. na velikom video zidu na Kačićevom trgu.

U Dubrovniku je otvorena glazbeno-scensko navijačka manifestacija Brazil u Dubrovniku na terasi tvrđave Revelin gdje se mogu gledati utakmice čitavog prvenstva.

A mi vas sve pozivamo da nam šaljete kako izgledaju vaše pripreme za ludilo koje će diljem Hrvatske početi i puno prije ponoći. Pišite nam gdje ćete se i kako pripremati i gledati i ne zaboravite sve snimiti! Jako dobro znamo da su te pripreme dugotrajne i temeljite pa se nemojte ustručavati slati nam fotke po fazama i to na foto@index.hr.

Pročitajte više